Christian Horner: 'Max Verstappen is veruit de beste coureur in Formule 1. Maar 2 anderen komen een beetje bij hem in de buurt'

Christian Horner: 'Max Verstappen is veruit de beste coureur in Formule 1. Maar 2 anderen komen een beetje bij hem in de buurt'

Volgens de grote teambaas van Red Bull Racing is Max Verstappen veruit de beste coureur in de Formule 1 op dit moment. Sterker nog, hij is zo ontzettend goed dat er maar twee coureurs zijn die ietwat in de buurt van hem komen. De rest zit daar ver onder.

"Ik kijk nooit te ver vooruit, maar voor mij staat Max ver boven de rest in de Formule 1," aldus Horner in gesprek met Marca. "Ik denk dat we veel meer kunnen bereiken als we hem een auto geven die past bij zijn talent."

Met andere woorden, als Red Bull hem de komende jaren een auto geeft die competitief is, dan weet Horner eigenlijk wel zeker dat Max nog heel veel meer gaat winnen. Races én kampioenschappen.

Is er dan helemaal niemand die zo goed is als Max, volgens Horner? Nee. Maar, zegt hij, er zijn wel mensen die ietwat, een beetje, redelijk, soortemet, bijna met hem te vergelijken zijn.

"Er zijn maar twee coureurs in de Formule 1 die halverwege het niveau van Verstappen zitten," verwoordt hij het zelf. Dan vraag je je natuurlijk af: wie zijn dat? Nou, die vraag beantwoordt Horner ook maar wat graag.

"Dat zijn Leclerc en Hamilton," zei hij namelijk.

Het leuke is dat ze dit in de Engels sprekende wereld vre-se-lijk vinden. Daar is Lewis Hamilton namelijk jaren en jaren neergezet als de beste coureur ooit. Het Amerikaanse Sports International kan het dan ook niet laten om er commentaar op te leveren.

"De opmerkingen van Horner zijn overduidelijk hyperbolisch, aangezien verschillende coureurs - ondanks het tempo van Verstappen - ook op het hoogste niveau kunnen presteren," aldus het sportmagazine.

"Verstappen mag dan met gemak het kampioenschap van 2022 hebben gewonnen, het zou een vergissing zijn om de getalenteerde coureurs op de grid in mindere machines over het hoofd te zien."

Haha, ja. Vast. Dat zeiden ze gek genoeg niet toen de hele Amerikaanse en Engelse sportpers Hamilton de beste ooit noemden (terwijl hij overduidelijk vooral won omdat hij in veruit de beste bolide zat).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties