screen shot 2023 03 20 at 112021

Kijk en geniet! 'Mira van RoodGroen' trekt het land om 'gewone burgers te spreken'

Politiekmrt 20 2023, 9:00
Mira Ornstein van Roodgroen zit voor die partij in de Tweede Kamer. Nee, dat is geen bestaande partij. Het is dan ook satire. Maar de wijze waarop deze vrouw D66'ers, PvdA'ers en GroenLinksers te kijken zet is zo overtuigend, dat moet iedereen zien.
Mira zit netjes achterin de auto, want ze laat zich natuurlijk rondrijden. Ze begint heel positief aan rondreis door het land waar "de gewone mensen" wonen en werken. Want Mira vindt het "enorm belangrijk om betrokkenheid te tonen bij de gewone mensen in het land. Oprechte interesse. Niet alleen in verkiezingstijd."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

En dus is ze in de auto gestapt. Op zoek naar burgers die het deel van Nederland wonen dat 'niet de Randstad' is.
Maar dat vinden "is nog niet zo gemakkelijk," zegt ze. "Het is een dun bevolktgebied." En dat is niet het enige. Oh nee, "we kwamen er net achter dat het ook zondag én Biblebelt is. Dus dat is geen optimale combinatie."
Gelukkig betrapt ze zichzelf op moment. Ze moet natuurlijk niet negatief praten over die "gewone mensen" van d'r. En dus voegt ze toe: "Maar we daar zitten natuurlijk ook gewoon héél moderne mensen tussen."
Op een gegeven moment ziet ze een omgekeerde vlag. "Kijk, zie je dat! Hier is het dus. De Provincie."
Vervolgens wil ze graag het gesprek aangaan met een man. Ze hoopt dat het een boer is, maar nee, het is een aannemer. "Nou ja, dat maakt ook niet uit." En zo gaat de reis verder. Ze komt een paar mensen tegen maar niemand is geïnteresseerd in haar of haar Randstedelijke politieke verhalen.
Dit is echt geweldige kwaliteit satire. Zo doe je dat dus - leuke entertainment maken waarbij je links op de hak neemt... Heel goed, want hier ontbreekt het nogal eens aan in Nederland. Links heeft het monopolie op cultuur (ook hard afgedwongen, trouwens). Met dit soort satirische initiatieven kun je dat misschien doorbreken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten