shutterstock 1094729270

Kinderopvang: Het dure avontuur van ouders en de dubbele maatstaf van D66

Politiekmei 10 2023, 13:00
Kinderopvang, een prachtige plek waar kinderen kunnen spelen, leren en ontwikkelen. Maar laten we eerlijk zijn, het kan ook een behoorlijke aanslag zijn op de portemonnee van ouders. De toegankelijkheid van kinderopvang staat onder druk en dat is niet alleen zorgelijk, maar ook behoorlijk komisch als je bedenkt wat D66 durft te vragen op hun eigen congres.

En op het partijcongres €45,- per kind vragen 🥳🥳🥳

Image
Fonda Sahla
Fonda Sahla
@Fonda_Sahla

De toegankelijkheid van kinderopvang staat onder druk. Kinderopvang is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Maar voor veel ouders dreigt het onbetaalbaar te worden. Daarom pleit ik vandaag in het debat voor invoering van een prijsplafond. rtlnieuws.nl/nieuws/politie…

12
Reply
Laten we het nu hebben over D66. Diezelfde partij die zichzelf op hun congres zaterdag als de voorvechter van kinderopvang gaat presenteren, durft wel even 45 euro per kind in rekening te brengen. Wacht even, 45 euro?! Dat is bijna net zoveel als een tweedehands hobbelpaard of een hele lading luiers! Op social media rollen heel wat ouders met hun ogen bij het horen van dat bedrag.
Het is toch hilarisch hoe D66, de partij die zogenaamd opkomt voor de toegankelijkheid van kinderopvang, met een dikke knipoog laat zien hoeveel ze er daadwerkelijk om geven. Ze hebben blijkbaar geen enkel probleem met het vragen van een exorbitant bedrag aan ouders, terwijl ze tegelijkertijd pleiten voor betaalbare kinderopvang. Het lijkt erop dat hun ideaalbeeld van toegankelijkheid en betaalbaarheid alleen geldt voor anderen, niet voor henzelf.
Misschien zouden ze een lesje kunnen leren van de ouders die dagelijks worstelen met de kosten van kinderopvang. Een prijsplafond zou een goed begin zijn. Laten we ervoor zorgen dat kinderopvang betaalbaar blijft, zodat ouders niet in een financieel avontuur terechtkomen waar ze alleen maar om kunnen lachen (of huilen).
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dus, D66, als jullie echt serieus zijn over de toegankelijkheid van kinderopvang, laten jullie dan ook jullie eigen prijzen eens onder de loep nemen. Want het is moeilijk om jullie boodschap serieus te nemen wanneer jullie zelf met een dubbele maatstaf werken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten