shutterstock 2306791427

Knettergek! Demissionair minister Weerwind (D66) stuurt criminelen naar huis vanwege personeelstekort

Politiekapr 28, 17:30
Criminelen met gevangenisstraffen tot een paar jaar lopen vrij rond vanwege een enorm personeelstekort in de gevangenissen, zo meldt RTL Nieuws vandaag. Dit is een tamelijk verontrustende ontwikkeling, waarbij mensen nu gevangenisstraffen ontlopen vanwege falend beleid. Het kan toch niet zo zijn dat criminelen vrij rondlopen vanwege een tekort aan personeel?
Het nieuws dat zelfs mensen met lange straffen, zoals iemand met een straf van 4 jaar en 5 maanden, vrij rondlopen, is totaal gestoord! Het feit dat er meer dan honderd mensen zijn met straffen van meer dan een jaar die niet vastzitten, maakt de situatie nog erger. Het is duidelijk dat er een probleem is met te weinig bewakers, zelfs als er genoeg cellen zijn. Dit betekent dat het systeem niet goed werkt en dat mensen die veroordeeld zijn voor hun misdaden, niet de straf krijgen die ze verdienen.
Nou is dat niet bepaald iets nieuws, aangezien de klimaatterroristen van Extinction Rebellion al geruime tijd de samenleving tot last zijn met hun kansloze blokkades en er met een fopstraf van af komen, dezelfde dag vrijkomen of erger nog: twee straten verder weer worden vrijgelaten!
Hoewel demissionair minister Weerwind voor Rechtsbescherming tijdelijke maatregelen heeft genomen om de veiligheid te kunnen garanderen, zoals het naar huis sturen van veroordeelden met een enkelband en het niet oproepen van mensen die zich vrijwillig moeten melden (wat ansicht al een bizarre beslissing is) zijn deze oplossingen niet voldoende.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is niet uit te leggen dat mensen een misdaad begaan en doodleuk eerder naar huis worden gestuurd vanwege een gebrek aan personeel. Het is ook behoorlijk schimmig dat het Ministerie van Justitie en Veiligheid geen enkele informatie verstrekt over de misdrijven van de veroordeelden die vrij rondlopen. De minister laat in een reactie weten dat 95% van de mensen die vrij rondlopen een straf heeft openstaan van een jaar of minder. Nou, wat een geruststelling!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten