shutterstock 1381299164

Extinction Rebellion-gekkies terroriseren Koningsdag met opnieuw een kansloze A10-blokkade

Binnenlandapr 28, 10:30
Terwijl de gemiddelde Nederlander de vrijmarkt afstruint of de Koningsdagfestivals bezoekt, houdt Extinction Rebellion liever hun eigen feestje door opnieuw de A10 te blokkeren, ondanks het verbod van de Amsterdamse driehoek op de aangekondigde blokkade. Zelfs de linkse burgemeester Femke Halsema kan deze wilde klimaatactivisten niet meer in bedwang houden en lijkt er helemaal klaar mee te zijn.
Rond 12.00 uur klommen de activisten over de vangrail de snelweg op. Ongeveer 100 demonstranten blokkeerden de weg, eisend dat ING direct stopt met het financieren van de fossiele industrie. Alsof het normaal is om gewone mensen het leven zuur te maken op een feestdag! Maar dat kon natuurlijk niet op veel sympathie rekenen. Gelukkig werden ze na ruim een uur van de weg gehaald door de politie.
Op foto's is te zien dat de activisten auto's hebben gebruikt om de snelweg te blokkeren. Levensgevaarlijk! Bij sommige voertuigen stond al snel een politiebusje klaar en werden de gevaarlijke acties afgestraft, met meerdere arrestaties tot gevolg. Toch slaagden enkele demonstranten erin met grote spandoeken de lege snelweg op te lopen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Dit is niet de eerste keer dat de ringweg rond Amsterdam het toneel is van dergelijke acties. Eind vorig jaar leidde dit tot 400 arrestaties. Afgelopen februari en maart herhaalden ze het nogmaals. Dit zal niet de laatste keer zijn dat dit gebeurt, en de sympathie voor deze groep klimaatactivisten daalt bij elke actie naar een nieuw dieptepunt.
Het is van essentieel belang om hier streng tegen op te treden. Een gebiedsverbod, een enkelband of gewoon achter slot en grendel is de enige passende oplossing. Zolang hier niet harder tegen wordt opgetreden, riskeren we bij elke feestdag lange files op de snelweg omdat een stel agressieve klimaatfanaten lak heeft aan de hele wereld en continu het leven van mensen zuur maakt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten