shutterstock 1507744742

Peiling! Jongeren zijn KLAAR met Willem-Alexander en Maxiempje

Politiekapr 27, 19:00
Waarom zou iemand nog verbaasd zijn? Het is weer zover: de jongere generatie heeft massaal genoeg van koning Willem-Alexander, onze zogenaamde 'betrokken' vorst. Volgens de laatste cijfers van de NOS Koningsdag-enquête heeft slechts een armzalige 41% van de jongeren nog een greintje tevredenheid over hoe onze bierkoning zijn rol vervult. Omlaag van 51% vorig jaar—wat een duikvlucht!
Is het een wonder? Nee, natuurlijk niet. Deze man, die het lef had om op vakantie te gaan terwijl het hele land opgesloten zat tijdens de lockdown, is een wandelend symbool van onverschilligheid. Terwijl gewone Nederlanders thuis zaten vastgeketend, ging onze 'majesteit' lekker zonnebaden in Griekenland. Hoe kan iemand die zichzelf koning noemt zo ver af staan van zijn volk?
Het goede nieuws is dat deze hoopvolle cijfers misschien wel de doodsklok luiden voor de monarchie in Nederland. Laten we eerlijk zijn: zelfs een koning kan niet functioneren zonder de steun van zijn volk. En met steun die zo snel afbrokkelt, vooral onder onze jongeren, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de hele poppenkast instort.
Het is tijd dat we onszelf afvragen waarom we deze archaïsche en belachelijk dure traditie blijven sponsoren. De monarchie is een relikwie uit een tijd waar de gemiddelde Nederlander niets anders was dan een pion in de machtsstrijd van de elite. Jongeren vandaag zien dit duidelijk, en hun groeiende afkeer van Willem-Alexander is niet meer dan een teken aan de wand.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL achter onze boeren. Daarom werken we samen met EerlijkEten om onze lezers in staat te stellen voor een goede prijs heerlijk, vers Néderlands voedsel te kopen. Bestel nu een geweldige vleesbox of Allrounddoos van EerlijkEten en proef het verschil met het voedsel uit supermarkten! 
Dus, ja, laten we dit 'geweldige nieuws' vieren, want het markeert misschien het begin van het einde van de monarchie. Een einde dat, als je het mij vraagt, niet snel genoeg kan komen. Nederland verdient beter dan een koning die alleen maar koning speelt wanneer het hem uitkomt. Ons land verdient een leider die echt betrokken is, niet iemand die alleen maar de schijn ophoudt. Weg met de monarchie, en hoe sneller, hoe beter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten