shutterstock 1091935601

Pinstoring tijdens 538 Koningsdag-feest in Breda zorgt voor enorme chaos: "Cash is King!"

Economieapr 28, 19:30
Het 538 Koningsdag-feest in Breda heeft weer eens laten zien waarom we nooit over moeten gaan op volledig digitaal geld. Door een pinstoring konden bezoekers geen eten en drinken kopen, wat zorgde voor een hoop onvrede en boze reacties op social media. De pinstoring heeft nota bene ruim twee uur geduurd!
Brabantse poffertjesbakker Henk Beekvelt staat al meer dan 45 jaar als op festivals, evenementen en kermissen. De horecaondernemer laat op social media weten wat voor gevolgen een pin-only event met zich meebrengt voor onder andere de cateraars. "1,5 uur geen omzet met drank, maar wat ik erger vind: 1,5 uur geen omzet voor het eten! De food cateraars staan daar voor hoge kosten en nog hogere afdrachten, 1,5 uur geen omzet op een top event. Ongetwijfeld geen compensatie vanuit de organisatie."
Niet alleen de bezoekers hebben hier dus last van, de ondernemers zijn ook de klos op een pin-only event. "Desastreus voor ondernemers, we hebben cash, laten we dat alsjeblieft zo houden, het werkt altijd!"
Beekvelt laat verder aan de Dagelijkse Standaard weten dat "contant een wettig betaalmiddel is" en dus gewoon ten alle tijden moet kunnen, maar het is "helemaal erg als contant geld niet als back-up gebruikt mag worden. Is dat organisatorisch moeilijk? Ja, maar ik denk dat er wel meer organisatorische uitdagingen zijn op festivals etc., heden ten dage."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Waarom 538 ervoor heeft gekozen om tijdens een groot event voor pin-only te gaan, is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk gemakzucht. De kans dat dit gebeurt is groot en had makkelijk voorkomen kunnen worden door te werken met muntjes of iets dergelijks – die dan gewoon met cash afgerekend kunnen worden. Het maakt in ieder geval weer duidelijk dat we voorlopig – of beter gezegd überhaupt niet – volledig over moeten gaan op pin-only. "Cash is king!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten