Lilian Marijnissen wil einde aan verzorgingshuis-chaos: SP pleit voor 'zorgbuurthuizen'

Lilian Marijnissen wil einde aan verzorgingshuis-chaos: SP pleit voor 'zorgbuurthuizen'

Lilian Marijnissen, de leider van de SP, heeft onlangs laten weten dat zij grote veranderingen wil zien in het Nederlandse zorgstelsel. Volgens Marijnissen heeft de VVD en de PvdA "een grote fout" gemaakt door jaren geleden veel verzorgingshuizen te sluiten. De SP wil juist dat er "zorgbuurthuizen" komen, zodat mensen oud kunnen worden in hun eigen buurt.

Marijnissen vertelde ook in het tv-programma HLF8 (op SBS 6) dat de SP ervoor pleit dat zorgmedewerkers hogere salarissen moeten krijgen. Ze is van mening dat werknemers in de zorg "zeggenschap" moeten hebben in de processen en dat het belachelijk is dat zorgpersoneel soms weken moet wachten om ouderen te helpen, terwijl de problemen in een dag tijd opgelost kunnen worden als zij zelf de verantwoordelijkheid en mogelijkheid krijgen om maatregelen te nemen.

Marijnissen benadrukt dat verzorgingshuizen niet alleen een plek zijn voor ouderen om te wonen, maar ook een belangrijke ontmoetingsplaats voor mensen in de buurt. Ze wil daarom dat er meer "zorgbuurthuizen" komen, waar ouderen in hun eigen buurt kunnen blijven wonen en tegelijkertijd toegang hebben tot professionele zorg.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De SP hoopt dat deze veranderingen ervoor zullen zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen en dat zorgmedewerkers beter worden beloond voor hun belangrijke werk. Marijnissen zegt dat het tijd is om in te zetten op preventie en dat de focus moet liggen op het behouden van gezondheid en het op peil houden van zelfredzaamheid.

Volg ons op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties