Screen Shot 2022 05 08 at 200032

Nederland zegt nee tegen massa-immigratie: Cliteur haalt uit naar Hirsch Ballin

Politiekjan 03 2023, 12:00
Oud-minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) heeft op Radio 1, bij WNL, opnieuw uitspraken gedaan waarbij hij beweert dat Nederland "belang heeft bij migrerende werknemers". Dit terwijl we elke dag zien dat massa-immigratie ons land enorme schade toebrengt. Emeritus hoogleraar Paul Cliteur was dan ook fel in zijn kritiek op de uitspraken van Hirsch Ballin, die hij omschreef als "een amechtige poging om een totaal failliet bestel nog een schijn van legitimiteit te verlenen".
Het is helaas geen verrassing dat oud-minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) nog steeds voor massa-immigratie pleit, ondanks alle duidelijke bewijzen van de schade die dit aan ons land toebrengt. Zijn recente uitspraken dat Nederland "belang heeft bij migrerende werknemers" zijn volgens emeritus hoogleraar Paul Cliteur "een amechtige poging om een totaal failliet bestel nog een schijn van legitimiteit te verlenen".
Het is tijd om eerlijk te zijn over de gevolgen van massa-immigratie. We zien elke dag hoe het gebrek aan woningen toeneemt en hoe hele buurten onveilig worden. En toch blijven sommigen, zoals Hirsch Ballin, volharden in hun pleidooi voor meer, meer, meer massa-immigratie. Maar waarom?
Misschien is het omdat sommige mensen profiteren van massa-immigratie. Bedrijven kunnen lage lonen uitbetalen aan immigranten en zo de winsten opkrikken. Er bestaat al jaren een hechte band tussen Big Business en Big Government - als politici de politiek verlaten worden ze aangenomen door die grote bedrijven om daar in korte tijd bakken met geld te 'verdienen.'
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar het belangrijkste motief voor massa-immigratie is waarschijnlijk het idee dat het goed is om mensen te laten migreren. Dit idee is gebaseerd op het idee dat we allemaal dezelfde waarden delen en dat het dus niet uitmaakt of iemand uit Nederland, Afghanistan of Zuid-Afrika komt. Maar dit idee klopt van geen kant. Culturen verschillen en soms botsen ze. Bovendien is het onethisch om mensen te vragen om te migreren naar een land waar ze wellicht niet welkom zijn.
Het moge duidelijk zijn: Cliteur heeft gelijk dat de immigratie beperkt moet worden. Het betekent ook dat we moeten investeren in onze eigen mensen, zodat zij kunnen meedoen in de samenleving en zich daar weer veilig en thuis voelen. 
Is dat een idee, meneer Hirsch Ballin?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten