Limburgs statenlid Roel Westhoff stapt over naar BVNL

Limburgs statenlid Roel Westhoff stapt over naar BVNL

Politiekjan 16, 16:30
Wybren van Haga is verheugd te melden dat het Limburgse Statenlid Ir. Roel Westhoff van Fractie Westhoff - per direct - BVNL zal gaan vertegenwoordigen in de Provinciale Staten van Limburg. Van Haga en Westhoff kennen elkaar al jaren en hebben veel samen opgetrokken bij het bepalen van standpunten. Nederland verbeteren en met gezond verstand en realiteitszin de politiek veranderen. Beide zijn ingenieurs en dat schept een band.
“Het is fantastisch om namens Belang van Nederland de mensen in Limburg centraal te stellen in de politiek. De partij voor ondernemende mensen en ondernemers. De mensen in onze provincie zijn klaar met Den Haag. BVNL Limburg stelt dat Den Haag het contact met de provincie is verloren. Landelijk beleid wordt over de Limburgers uitgestrooid zonder dat er rekening wordt gehouden met de lokale belangen van de Limburgers. Dit moet veranderen! Een krachtig geluid in de Provinciale staten te laten horen en waar nodig – samen met de fractie in de Tweede kamer op te trekken - om onze visie kenbaar te maken” aldus Roel Westhoff.
Het recente voorbeeld is de omgang met al die boeren en ondernemers in Limburg bij wie door een door Den Haag zelf gecreëerde stikstofcrisis het water inmiddels aan de lippen staat. “De Provinciale Statenverkiezing is dé kans voor Limburg om een vuist te maken richting Den Haag om op te komen voor het boerenbelang.“ aldus Roel Westhoff die de verdere verdozing van de provincie en het plaatsing van horizonvervuilende en ziekmakende windturbines tegen wil gaan. “De schaarse ruimte moet worden ingericht voor (betaalbaar en gezond) wonen, het behoud van het boerenland en natuurgebieden, niet voor grote distributiecentra en waar we geen pepernoot mee verdienen”.
Roel Westhoff komt op de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023 op plek 3, achter lijsttrekker Imke Emons (BVNL-raadslid in Horst aan de Maas) en Michael Muijres (raadslid in Beek). Lijsttrekker Imke Emons reageert enthousiast op de overstap en kandidatuur van Roel Westhoff. “Roel heeft een brok aan politieke ervaring in de provincie Limburg en ik ben ervan overtuigd dat we samen het belang van Limburg weer op 1 kunnen zetten,” aldus lijsttrekker Emons die uitgaat van zeker 3 a 4 zetels.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Roel Westhoff heeft deze ervaring opgedaan bij FVD. FVD heeft hem destijds uit de fractie gezet vanwege een afwijkende zienwijze op een aantal dossiers. Hopelijk vaart Westhoff bij BVNL geen solistische koers en werkt hij collegiaal samen met zijn toekomstige fractiegenoten. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten