LOL! Sloveense premier Janez Janša veegt de vloer aan met Mark Rutte: 'Bescherm je eigen journalisten eerst!'

LOL! Sloveense premier Janez Janša veegt de vloer aan met Mark Rutte: 'Bescherm je eigen journalisten eerst!'

De Sloveense premier Janez Jansa haalt uit naar Mark Rutte. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De Sloveense premier Janez Jansa blijkt een echte held te zijn. Hij heeft namelijk honderd procent lak aan het Grote Deugen van onze eigen premier, Mark Rutte. Want, stelt de Sloveen, in plaats van kritiek te leveren op Slovenië doet Rutte er verstandig aan zich op zijn eigen land te concentreren. Het is immers daar waar journalisten overdag kapot worden geschoten. Niet in Slovenië.

Sophie in 't Veld

De Sloveense premier Janez Jansa heeft op Twitter hard uitgehaald naar de Nederlandse Europarlementariër Sophie in 't Veld. Deze D66'er bemoeit zich werkelijk te pas en te onpas met de gang van zaken in Oost-Europa. En ja, daar worden die Oost-Europeanen onderhand heel erg moe van.

En dus heeft Jansa naar haar uitgehaald door haar feitelijk een trekpop te noemen van de extreemlinkse miljardair George Soros.

Mark Rutte woest

Natuurlijk was dit weer tegen het zere been van Mark Rutte. Want die neemt het natuurlijk altijd op voor eurofiele D66'ers - en al helemaal als die D66'ers marionetten zijn van Soros.

"Smakeloze tweet van Janez Janša over Europarlementariërs," zeurde Rutte meteen op Twitter. "Ik neem daar zo ver mogelijk afstand van. Dat heeft het kabinet zojuist ook aan de Sloveense ambassadeur in Den Haag laten weten."

Janez Jansa slaat hard terug

Alleen vergiste Rutte zich als hij dacht dat Jansa hiervan onder de indruk is. Want hij reageert direct door Rutte erop aan te spreken dat journalisten hun leven niet veilig zijn in ons land. In plaats van af te geven op Slovenië, misschien kan Rutte daar iets aan doen?

"Welnu Mark, verspil je tijd niet met ambassadeurs en mediavrijheid in Slovenië. Bescherm samen met Sophie in 't Veld je eigen journalisten zodat ze niet op straat vermoord worden," is de kneiterharde tweet van Jansa.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Je kunt zeggen wat je wilt, maar die Oost-Europeanen van tegenwoordig hebben wél ballen zeg. Die laten écht niet over zich heen lopen. Heel goed!

Overigens is deze tweet van Geert Wilders ook wel leuk om er even bij te vermelden, want die ziet zijn kans natuurlijk ook schoon:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties