vlcsnap 2020 09 11 08h01m33s924

Blokhuis over aangifte tegen 'mondkapjesslijter' Sywert van Lienden: 'Heel veel mensen borrelen van woede'

Politiekokt 15 2021, 15:00
Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) heeft begrip voor het besluit van advocaat Plasman om aangifte te doen tegen 'mondkapjesslijter' Sywert van Lienden wegens oplichting. "Er zijn heel veel mensen die borrelen van woede, van frustratie", aldus Blokhuis.
Blokhuis drukt zich tegenover de NOS eigenlijk nog netjes uit. Het ziet er namelijk naar uit dat Sywert van Lienden en zijn kompanen gewoon weg zijn gekomen met hun laaghartige streek. Sinds het uitkwam dat zij miljoenen euro's over hebben gehouden aan de deal, deed Sywert van Lienden niets anders dan wrijven in een vlek.
Vooral op Twitter is een duidelijk patroon te herkennen. Iedereen heeft het helemaal verkeerd. Enige opheldering vanuit zijn kant maakt alles alleen nog maar onduidelijker. En nu dat ook allemaal niet blijkt te werken is het aangekomen op dreigen met rechtszaken.
https://twitter.com/MaasAngela/status/1448918869322747936
Maar het meest vervelende aan dit alles is nog wel dat hij misschien technisch en juridisch gezien geen oplichter is, omdat het ministerie van Volksgezondheid overal de stempel van goedkeuring op heeft gedrukt. Eigenlijk ligt dáár de fout en hebben zij niet ingegrepen toen bleek dat Sywert van Lienden and the gang miljoenen euro's zouden ontvangen. Demissionair minister Van Ark voor Medische Zorg zei er destijds het volgende over: "Voor VWS was het niet relevant of de organisatie voor niets werkte of dat het een BV was. Dat is maatschappelijk gezien wel relevant, want ik zie ook de discussie."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
In moreel opzicht is Sywert van Lienden natuurlijk hartstikke fout, anders had hij die miljoenen euro's die hij aan de mondkapjes heeft verdiend allang gedoneerd en publiekelijk zijn excuses aangeboden. Maar nee, in plaats daarvan gaat hij door met bekvechten op social media om zijn reputatie te redden. En wellicht verbaast het hemzelf ook nog dat het om één of andere reden toch niet helemaal uitpakt zoals hij had gedacht. Wat is het toch ook een compleet karakterloze zak hooi.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten