Mondkapjeszwendelaar Sywert van Lienden loost onafhankelijke audit: schrapt beloftes over financiële verantwoording

De non-profitstichting van Sywert van Lienden, Hulptroepen Alliantie, heeft toezeggingen over financiële transparantie en verantwoording van de site gewist. De stichting wilde een onafhankelijke audit maar de daarbij genoemde accountants weten van niks. De soap rondom de dubieuze praktijken van Van Lienden en consorten gaat maar door. 

De afgelopen maanden beloofde de stichting van Sywert van Lienden dat er meer financiële transparantie zal komen om de gedane zaken op te helderen. Van Lienden hekelde de, naar eigen zeggen, incomplete berichtgeving over het winstoogmerk van zijn bedrijf. Hij en zijn trawanten beloofden dat er een audit zou komen die ons duidelijkheid moet verschaffen. Maar nu ontkent het bestuur van de stichting ooit deze beloftes te hebben gedaan, terwijl de Volkskrant dit toch echt zwart op wit heeft staan:

Als de Volkskrant navraag doet over de beloofde audit, reageert voorzitter Damme met een tegenvraag: ‘Waar is een ‘onafhankelijke audit’ beloofd? Zou je mij dit kunnen toesturen?’ Als hij een afbeelding krijgt van de oude belofte op zijn site wil hij niet meer reageren. Damme zegt geen vertrouwen te hebben in de journalistiek van de Volkskrant en wil ook niet zeggen of er nu een accountant is en of er nog een onafhankelijke audit komt.” 

De stichting is heel gewiekst aan het werk gegaan, de media wordt van alles verweten en alle eerder gedane beloftes zijn plotseling van de site gehaald. Tsja, zo verliest Van Lienden en co. natuurlijk het laatste beetje respect dat ze hadden. Vanaf het begin riep hij dat het ‘gecompliceerd’ lag, hij heeft ruimschoots de tijd gehad om dit nader uit te leggen, maar door dit soort fratsen gelooft natuurlijk niemand meer zijn excuses.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Met de lucratieve mondkapjesdeal hebben ze miljoenen verdiend, miljoenen die natuurlijk nooit meer teruggegeven worden. Het ministerie dat de deal goedkeurde heeft natuurlijk flink gefaald en ook daar moet men een diepgravend onderzoek naar gedaan worden. Ondertussen is de reputatie van Van Lienden naar een ultiem dieptepunt gezakt. Het blijkt maar weer dat ‘transparantie‘ een politiek toverwoord is om mensen (tijdelijk) af te leiden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Vanduinen

  Geld dat stom is maakt recht wat krom is.

 2. Hendrik_Groen

  Goeie krant die Volkskrant.

 3. vlekkenoplosser

  Gaat justitie nog stappen ondernemen tegen deze fraude ?

  1. Ad Fundum

   Het geeft zo’n gedoe. Mondkapjesplicht is toch nutteloos? Lees maar even mee : “Ik heb importeurs gesproken die een onbeperkte hoeveelheid van alle gecertificeerde maskers naar Nederland kunnen halen”, zei Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer. Later in het debat overhandigde Baudet minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een envelop met een contact die 4 miljoen mondkapjes uit China zou kunnen leveren”
   Van Lienden is gewoon in het gat gedoken dat er lag.

   1. vlekkenoplosser

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=_ZKsbi9UaJc

    van lienden heeft gehandeld met voorkennis en daarna valsheid in geschrifte gepleegd door te stellen dat hij een non profit organisatie is.

    Beide strafbare feiten.

    1. Hendrik_Groen

     Echte rechtse rakker dus. 😂

     1. vlekkenoplosser

      rechts bestaat niet in Nederland linkse despoot

 4. Bunky01

  Zou het nu dan niet het ultieme moment zijn voor justitie om de totale gang van zaken, en bij het ministerie en bij de stichting Hulptroepen Alliantie aan een grondig onderzoek te onderwerpen?