Marijnissen onthult schokkende realiteit achter voedselpakkettenverdeling

Marijnissen onthult schokkende realiteit achter voedselpakkettenverdeling

Lilian Marijnissen, de leider van de SP (Socialistische Partij) in Nederland, heeft een emotionele ervaring opgedaan tijdens haar werk voor de stichting Flora Buurthulp. Deze stichting verdeelt onder andere voedselpakketten aan mensen die daarom vragen. Marijnissen gaf aan dat ze diep onder de indruk was van wat ze daar zag. Volgens haar stonden er in de kou rijen mensen te wachten op de voedselpakketten, waaronder ouderen, kinderen en mensen in een scootmobiel.

"Toen we terug kwamen stonden de tranen in mijn ogen toen ik naar buiten keek en een hele rij van mensen zag staan. Ook ouderen, kinderen, mensen in een scootmobiel. In de ijzige kou. Dit noemden we ooit 'Amerikaanse toestanden' maar is nu aan de orde van de dag in ons rijke land", aldus Marijnissen op Twitter.

Marijnissen deelde foto's van wat ze had gezien op Twitter en vertelde ook de verhalen van de mensen die ze had ontmoet. "Velen gaven aan dat de combinatie van duurdere boodschappen en een hogere energierekening voor grote problemen zorgt. De meeste durven de kachel helemaal niet meer aan te zetten", aldus Marijnissen. Een vrouw vertelde Marijnissen dat de menselijkheid tegenwoordig niet meer in de overheid of in de systemen te vinden is, maar alleen nog bij individuele mensen.

Het is schokkend om te zien hoe veel mensen in ons land afhankelijk zijn geworden van voedselpakketten om te overleven. Dit is een teken dat er iets fundamenteel mis is met ons systeem en dat we dringend moeten werken aan verandering. Het is de taak van de overheid om ervoor te zorgen dat er omstandigheden gecreëerd worden waarin iedereen kan meedoen en mee kan bloeien in onze samenleving. Maar onder vier opeenvolgende kabinetten Rutte is het omgekeerde gebeurd.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Marijnissen sluit af met de terechte uitspraak: "Wat is het om je kapot te schamen dat dit nodig is in een rijk land als Nederland. Dit moet en kan anders." Het is aan ons allemaal om ons steentje bij te dragen en ervoor te zorgen dat dit anders kan. Eerst door elkaar te helpen, daarna bij de stembus, en daarna door het politieke gajes dat verantwoordelijk is voor deze onmenselijke situatie ter verantwoording te roepen voor hun wanstaltig beleid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties