'Vanaf 25 september medische apartheid in Nederland': kabinet eist bijna overal QR-code voor toegang

'Vanaf 25 september medische apartheid in Nederland': kabinet eist bijna overal QR-code voor toegang

Politieksep 12, 19:57
Het hek is dan echt van de dam. Vanaf 25 september is Medische Apartheid een feit in ons land. Want hoewel de 1,5-meterregel dan wordt vrijgegeven, wordt voor bijna overal een QR-code geëist. Dit houdt in dat je moet bewijzen dat je gevaccineerd óf hersteld bent van corona. Als dat niet zo is moet je een negatieve testuitslag hebben. Die QR-code en dus die voorwaarden worden gebruikt bij voetbalwedstrijden, evenementen, theaters, maar ook in de horeca.
Het is te ranzig voor woorden, maar Nederland gaat echt op weg naar een samenleving waarin Medische Apartheid normaal is. Want vanaf 25 september eist het kabinet dat mensen die lekker naar het theater, een professionele sportwedstrijd, een evenement, een festival, naar de bioscoop of zelfs naar de horeca willen gecontroleerd worden via een QR-code. Die code wordt gescand, waarna er gekeken kan worden of je gevaccineerd bent, onlangs hersteld, of een negatieve testuitslag hebt geproduceerd.
Natuurlijk zorgt dit voor een ziekelijke tweedeling in de maatschappij. Want je elke dag - of bijna elke dag - laten testen is natuurlijk volstrekt bezopen. Dat doet geen mens. Daar staat tegenover dat mensen die door de overheid geregistreerd zijn als "gevaccineerd" of "herstel" overal op af "mogen" (hoewel ze wel nauwlettend in de gaten gehouden worden, wat ook ziek is).
De reacties zijn dan ook niet mals. Zo laat Forum voor Democratie terecht weten dat dit een "schande" is. De partij voegt daar aan toe dat ze zal blijven strijden "tot Nederland voor iedereen weer helemaal open is." Dat is natuurlijk heel goed, maar het doodenge is dat het kabinet ongetwijfeld een meerderheid heeft voor deze vaccinatiedwang / medische apartheid in de Tweede Kamer. Al die enge kartelianen vinden het prima.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1437104117747486722
Ook Raisa Blommestijn is niet te spreken over deze wandaad van het kabinet. "Het vaccinatiepaspoort dat nu definitief vanaf 25 september wordt ingevoerd is een vorm van discriminatie op basis van medische gegevens," schrijft ze terecht, "sluit mensen uit en stigmatiseert. Afschuwelijk. Ik heb er geen woorden voor."
https://twitter.com/rblommestijn/status/1437106194171240450
Het merkwaardige is dat het kabinet schijnt te denken dat ze dit zomaar even kunnen opleggen aan een vrij volk. Niets is minder waar. In ons politieke systeem is het 't volk zélf dat uiteindelijk beslist wat er gebeurt. Zij zijn waarnemers, mensen die even aan de knoppen van de macht mogen zitten om te doen wat de burger wil.
Als burgers dit dus niet willen dan is het nu dus tijd om dit duidelijk te maken aan het kabinet.
In zo’n geval is het aan burger om op vreedzame wijze duidelijk te maken dat dit niet kan. Dat hebben ze onlangs gedaan bij het UnMuteUs protest, en dat zou nu ook - op geheel vreedzame, wet eerbiedigende wijze - moeten gebeuren.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
We staan op een kruispunt. Maar er is goed is: want als ze dit in Engeland hebben kunnen tegenhouden, dan kan dat in ons land ook. Zoals Marianne Zwagerman laat weten:
https://twitter.com/mariannezw/status/1437091598374998019
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten