Kijk! FVD-Kamerlid wast CDA’er de oren: ‘Ze heeft de mond vol van discriminatie maar voert zelf medische apartheid in’

FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren heeft in een commissiedebat over de invoering van de QR-maatschappij op grootste wijze de vloer aangeveegd met CDA-collega Inge van Dijk. Want, zei hij, wat er gebeurt is je reinste discriminatie. Ziet de CDA’er dat niet, of wíl ze dat niet zien. Toen Van Dijk zich op wanstaltige wijze verdedigde door te roepen dat een meerderheid in de Tweede Kamer er nu eenmaal voor had gestemd ging Van Meijeren los. Wat restte van Van Dijk was een zielig hoopje as.

Eerder vandaag berichtten wij al dat Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren deze week in een commissiedebat van de Tweede Kamer hard maar terecht losging op de samenleving die nu gecreëerd wordt; een samenleving waarin er wijd en verspreid gediscrimineerd wordt op basis van iemands vaccinatiestatus dan wel teststatus.

Tijdens dat debat – natuurlijk gevoerd in een achterkamertje, want het partijkartel wil niet dat dit prominent in de plenaire zaal gebeurt – as er ook een confrontatie tussen Van Meijeren en CDA-Kamerlid Inge van Dijk. Want, wilde Van Meijeren weten van de ‘christendemocraat,’ hoe kan zij het voor zichzelf verdedigen dat er een maatschappij wordt gecreëerd waarin discriminatie aan de orde van de dag is? Dit terwijl ze wél steeds begint over discriminatie en over hoe erg het is om mensen te discrimineren.

“Het verbaast mij dat mevrouw Van Dijk haar mond vol heeft over discriminatie,” zei Van Meijeren dan ook terecht, “terwijl het háár partij is die nota bene zelf het initiatief heeft genomen om een vorm van medische apartheid in Nederland in te voeren, op grond waarvan sinds afgelopen weekend Nederlanders massaal worden gediscrimineerd op basis van hun medische persoonskenmerken.”

Oh ja, he went there. Hij gebruikte inderdaad het A-woord.

“Hoe verhoudt zich dit,” wilde Van Meijeren weten, “tot de selectieve verontwaardiging van mevrouw Van Dijk over discriminatie?”

Iedereen zat natuurlijk klaar om het antwoord te horen van Van Dijk. Met welk verhaal zou ze op de proppen komen? Dat het noodzakelijk was voor de volksgezondheid? Het moest, het was niet anders? Zij werd er ook niet blij van, maar wat kon ze anders?

Nee, niets van dat alles. Haar verdediging was… dat een meerderheid het nou eenmaal wil. Dus klaar.

“Volgens mij heeft meerderheid van de Kamer besloten om op deze manier te gaan werken. Dus volgens mij is het niet alleen maar een initiatief van het CDA waar u het over heeft,” was Van Dijks reactie.

Wat?

Een “heel interessante reactie,” zei Van Meijeren daarop. Want het initiatief komt natuurlijk vandaan bij Hugo de Jonge, een CDA-minister. Dus dan kan het CDA wel net doen alsof het hier niets mee te maken heeft, maar dat is onzin.

“Maar dan nog, het meest bizarre argument is: een meerderheid van de Kamer heeft dit besluit genomen. Hoe kunt u het óóit nog over discriminatie hebben als u het gerechtvaardigd vindt dat meerderheden de rechten van minderheden gaan inperken? Wat is überhaupt het doel van discriminatieverboden als een meerderheid kan beslissen om minderheden uit te zonderen van het sociaal-maatschappelijk leven? Dit is discriminatie pur sang,” antwoordde Van Meijeren geheel terecht.

Want discriminatieverboden zijn juist bedoeld om minderheden te beschermen tegen de meerderheid.

De reactie daarop van Van Dijk was echt weer ongelooflijk. “Ja, dat is uw interpretatie van discriminatie, en daarin verschillen wij dan van mening.”

Hoe. Krijgt. Ze. Het. Uit. Haar. Mond? zal iedere weldenkende Nederlander zich afvragen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nou, dat vroeg Van Meijeren zich ook af. Wat is, wilde hij weten, Van Dijks definitief van discriminatie dan?

Het antwoord? Eigenlijk niet bestaand. Ze refereerde aan opmerkingen die ze eerder had gemaakt, die erop neerkomen dat alles discriminatie is wat ‘de blanke’ mogelijk doet, maar dan wel losgekoppeld van het coronabeleid van het kabinet, want dat is natuurlijk ver verheven boven dat soort zaken.

Goed nieuws! Team Trump heeft een nieuwe sociale media-platform online gezet. Het heet GETTR! En je kunt al meteen lid worden en meedoen in deze voor rechtse mensen veilige omgeving. Volg me daar dus, en laten we het gesprek met elkaar aangaan, de hele dag door!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Emile Takma

  Mevrouw van Dijk heeft duidelijk weinig zin om met een tról te debatteren.

  Dit zullen we de komende tijd vaker in de Kamer zien: het olijke kwintet van FvD strooit met bizarre redeneringen en dwaze complotten en de Kamer probeert deze clowns zoveel mogelijk te negeren.

  1. vlekkenoplosser

   kan de strónt vlé®k het gewauwel inhoudelijk onderbouwen want deze poeppraat slaatwerkelijk nergens op !

  2. usb3.0

   tamil is zo’n figuur die discrimineert die vindt dat Nederlanders massaal mogen worden gediscrimineerd op basis van hun medische persoonskenmerken.

   1. Beavis

    Negeer dit figuur nou!!! Niet voeren!!! Totaal negeren!!!

 2. Meriadoc Brandebok

  Ik snap werkelijk niet hoe men Van Meijeren, Jansen en Van Houwelingen sereus kan nemen. De rare, hoge stemmetjes, de belachelijke kapsels. Een stelletje creeps van de eerste orde.

  Luister nou naar die Van Meijeren. Hij kan toch niet echt zijn? Dit is toch gewoon satire? Luckytv? Dat stemmetje moet toch ingesproken zijn? Wat bezielt je om zo’n kapsel aan te nemen?

  1. Emile Takma

   Wat te denken van malle Peppijn?

   😃

   1. vlekkenoplosser

    je bedoelt je hobbyclub martijn strónt vlé®k ?

    1. Emile Takma

     Waar het hoofd van Poeperd vol van is loopt zijn mond van over.

     1. vlekkenoplosser

      wat mot je pédó ?

     2. usb3.0

      De enige die hartstochtelijk openlijk te kennen gaf dat sëx met kinderen aandoenlijk is, is de aandoenlijke pedöfi*el tamieltje

     3. vlekkenoplosser

      precies , alias rien noppen de aandoenlijke ofwel wím hútten de hypocrite decadente tról

     4. Emile Takma

      hypocriete

     5. Rood

      FTO Van Velenamen

     6. Emile Takma

      “De enige die hartstochtelijk openlijk te kennen gaf dat sëx met kinderen aandoenlijk is“

      Nee Gerrit, ik gaf aan dat het fantaseren over seks met kinderen door zielige mannen zoals jij aandoenlijk is. Je bent geobsedeerd door seks met kinderen, vooral jongetjes, dat is een beetje ziek, Gerrit. Houd daar mee op of zoek een site waar dat de bedoeling is. Dit is een debatforum, geen chatbox voor pédofielen.

     7. usb3.0

      Even wat uitspraken van tamil op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      tamil rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,
      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [tamil] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~tamil ~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~tamil~

      –tamil- vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      – tamil vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens tamil toekomt.

      * = ped*partij martijn

     8. Emile Takma

      Gerrit en seks met kinderen, het blijft een zieke combinatie.

     9. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k probeert zich zielig onder zijn uitspraken uit te glibberen ! wordt echt te zielig deze vertoning.

      de aandoenlijke wím

     10. usb3.0

      Ik citeer slechts de uitspraken van tamil dat tamil hier weer s”x met kinderen aan verbindt zegt alles over tamieltje

     11. Emile Takma

      Gerrit, ik neem je niet kwalijk dat je een pédofiel bent, daar kun je niets aan doen, dat is simpel je geaardheid. Ik denk ook niet dat je je schuldig hebt gemaakt aan strafbaar kindermisbruik. Ik zie wel dat op dit blog dwangmatig fantaseert over seks met kinderen en voortdurend probeert het onderwerp van elke discussie daar naartoe te leiden. Dat is zowel triest als ergerlijk.

      Ik adviseer je hulp te zoeken en je problemen niet op dit blog uit te venten.

     12. vlekkenoplosser

      spiegel reflectie van de strónt vlé®k. aandoenlijk hoe de hufter zijn karakter omschrijft

     13. usb3.0

      Noem 1 reactie waarin ik ped*filie rechtvaardig!

      tamil verlangt blijkbaar zo erg naar een lotgenoot dat de aannames van tamil zeer stuitend zijn..
      tamil zelf daarin tegen heeft uitspraken gedaan waar de honden geen brood van lusten als het jonge kinderen betreft en met name als het zeer jonge jongetjes betreft dan gaat tamil helemaal over de pis..
      Tamil is een gore smeerpijp als het gaat over ped*filie en zijn reacties liegen er niet om.

     14. Emile Takma

      Het is volstrekt duidelijk dat je een pédofiel bent, Gerrit. Dat neem ik je niet kwalijk, je kunt niets doen tegen een seksuele geaardheid.
      Als je op dit blog liever niet geconfronteerd wilt worden met dit feit adviseer ik je op te houden er dwangmatig over te fantaseren.

   2. Meriadoc Brandebok

    Precies, dat lijkt ook meer een karakter uit een tekenfilm. Kijk en huiver. En dan het gedoe met de gemaakte rollende “r”.

    h**ps://www.parlement.com/9353000/1/j4nvj5tjwh5wopw_j9vvknrezmh4csi/vlh6vum440xd?w=238&h=306

  2. Jack Flash

   Je loopt hopeloos achter MB.

  3. usb3.0

   occult fantasietje voelt dat de inhoudt zeer sterk is en gaat over tot het belachelijk maken van de persoon die zo ontzettend sterk is op inhoudt…

  4. Beavis

   Beetje zielig he, om iemand af te lopen zeiken omdat hij een hoog stemmetje heeft! Laffe hond!

   1. usb3.0

    ++++

  5. RobVerhoeven

   Je geloofwaardigheid wordt bepaald door je kapsel? Door de klank van je stem? Van de commode gevallen vroeger?

 3. Monty

  ”FVD-Kamerlid wast CDA’er de oren’

  Nu zal het beleid van het CDA wel drastisch gewijzigd worden na het voorbeeld van FvD.

  1. Jack Flash

   Als de EUstaat zeer dichtbij komt schrikt men pardoes wakker.

   Ik verwacht dit komend najaar.

  2. usb3.0

   monty vindt dat op grond van medische persoonskenmerken mensen moeten worden gediscrimineerd, ja in Nederland en anno 2021

   1. Monty

    Waar schrijf ik dat?
    Usb3.0 heeft moeite met begrijpend lezen.

    Ik schreef ‘Nu zal het beleid van het CDA wel drastisch gewijzigd worden na het voorbeeld van FvD.’

    Staat hier iets over discriminatie?

    1. usb3.0

     Nee hoor geen moeite mee, alles wat je schrijft is met sarcasme en cynisme omgeven en zo ook je opmerking “Nu zal het beleid van het CDA wel drastisch gewijzigd worden na het voorbeeld van FvD” en daarin zeg je dus glashard dat jij het prima vindt dat mensen op basis van medische persoonskenmerken moet worden gediscrimineerd.
     Omdat het beleid natuurlijk niet veranderd, omdat al die imbecielen in Nederland zich niet meer laten inenten vanwege cojona nee maar om op vakantie te kunnen of naar een festival te kunnen en mensen die dit niet willen worden gediscrimineerd en dus buiten gesloten…

     1. Monty

      ”Omdat het beleid natuurlijk niet veranderd,”

      Dat is vreemd, FvD heeft het CDA de oren gewassen en volgens usb3.0 veranderd er helemaal niks.
      Is al die moeite volgens usb3.0 van FvD voor niets geweest.
      Heeft FvD volgens usb3.0 dan helemaal geen invloed op de politiek?

     2. usb3.0

      De opmerking “Nu zal het beleid van het CDA wel drastisch gewijzigd worden na het voorbeeld van FvD” zegt meer dan genoeg.
      Het zou het mooiste cadeau zijn voor Nederland als FvD en de PVV zouden gaan regeren in Nederland of is monty geen voorstander van het behoudt van Nederland en haar normen en waarden waaronder dat je op basis van persoonskenmerken niet mag worden gediscrimineerd zoals Gideon van Meijeren even duidelijk aangeeft dat dit nu dus letterlijk gebeurt, neemt monty daar geen afstand van?

     3. Monty

      Usb3.0
      ”dat je op basis van persoonskenmerken niet mag worden gediscrimineerd”

      Hier ben ik ook voor ‘dat je op basis van persoonskenmerken niet mag worden gediscrimineerd’ maar ik weet niet of FvD en Wilders hier ook achter staan.

      In ieder geval een groot deel van hun achterban niet.
      Die kijken weldegelijk naar persoonlijke kenmerken en oordelen hierover.

      Of gaat usb3.0 dit ontkennen dat een groot deel van de FvD en Wilders hun achterban discriminerend.

     4. Harry Haller2

      De smoorverliefde Monty heeft vandaag alweer zijn eerste liefdesverklaring over Wilders getypt. En er zullen nog vele volgen.

      Alleen al als hij de naam ‘Wilders’ opschrijft krijgt Monty een stijve. En boven zijn computer hangt een foto van Geert waarop hij elk kwartier masturbeert.

      Zet hem op Monty!

     5. Emile Takma

      “boven zijn computer hangt een foto van Geert waarop hij elk kwartier masturbeert”

      Je verziekt dit blog met dit soort ranzige ad hominems, Haller.

     6. usb3.0

      Goed zo monty je moet mijlen ver afstand van nemen

     7. Harry Haller2

      Bemoei je er niet mee, Takma.

      Dat Monty een overheidströl is met een gestuurde missie is overduidelijk. Wie dat niet ziet is blind.

    2. Jack Flash

     Pepijn& Gideon zijn goed hoogopgeleiden die een reeds doorgewinterde loopbaan doorlopen hebben.(zelfs millitair)
     Er is geen grond om deze jongere generatie realistische individuen te generaliseren, op grond van niet onderbouwde vermeende aantijgingen zoals antisemitisme, racisme en dergelijke nepargumenten

 4. Rieks

  Zit in de maag met mijn mening over het CDA. Ik erger me aan het CDA van de afgelopen jaren maar in de Nederlandse constellatie is een middenpartij van behoudende snit nodig. Waar lopen die kiezers anders heen? D66 is gewoon links, SP, Groen Links, PvdA hoeven we niet eens over te praten en de VVD is ook volstrekt onbetrouwbaar qua koers, het D66 van weleer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.