Filmpje! Gideo van Meijeren (FVD): ‘Wij worden geconfronteerd met een afschuwelijke nieuwe vorm van discriminatie’

Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie Gideon van Meijeren vindt dat we sinds afgelopen weekeinde in Nederland opgezadeld zitten met “een afschuwelijke nieuwe vorm van discriminatie.” Dit keer niet gebaseerd op iemands huidskleur of gender, maar op basis van iemand medische status.

“Waar ik nu naartoe wil is dat wij sinds afgelopen weekend geconfronteerd worden met een afschuwelijke, nieuwe vorm van discriminatie. Namelijk discriminatie op basis van medische persoonskenmerken,” aldus Van Meijeren tegen zijn collega’s in één van de commissies waar hij deel van uitmaakt, en waarin Kamerleden op kleinere schaal ‘debatteren’ over allerhande onderwerpen.

“Sinds afgelopen weekend is de toegang tot tal van plaatsen verboden voor mensen die niet door middel van een QR-code hun gezondheidsgegevens willen laten scannen,” ging Van Meijeren terecht verder over de dystopische samenleving waarin wij tegenwoordig leven. Nederlanders, waaronder ook jonge, kerngezonde mensen die zich om heel goed redenen niet willen laten injecteren met een experimentele gentherapie,” zoals FVD de coronavaccins noemt, “of die om heel goede redenen weigeren om hun privacy bij het oud vuil te zetten door die afschuwelijke corona-app te downloaden, die Nederlanders zijn gereduceerd tot tweederangsburgers met minder rechten en minder vrijheden dan al die naïeve conformisten die alles voor zoete koek slikken.”

Keiharde woorden, precies zoals we tegenwoordig gewend zijn van Van Meijeren. Want als er één FVD-Kamerlid is dat er met gestrekt been ingaat tegenwoordig en dat weigert een blad voor de mond te nemen, dan is hij het. Tegelijkertijd rent hij van commissie naar commissie en van vergadering naar vergadering, wat hem áchter de schermen juist wél respect oplevert van Kamerleden van ándere partijen – hoewel ze dat publiekelijk hoogstwaarschijnlijk niet hardop zullen zeggen.

“Toen er anderhalf jaar geleden door een aantal individuen voor werd gewaarschuwd dat wij ooit in zo’n dystopische samenleving zouden komen te leven, toen liepen de rillingen over mijn rug. Maar ik werd gerustgesteld dat het een ongegronde complottheorie zou zijn. Nou, voorzitter, inmiddels hebben die zogenaamde wappies toch groot gelijk krijgen. Forum voor Democratie kan en zal dit nooit accepteren, wij zullen ons hier altijd tegen blijven uitspreken, in de hardst mogelijke bewoordingen.”

“Want,” ging Van Meijeren verder, “de geschiedenis heeft laten zien waar het toe kan leiden als we gaan accepteren dat bepaalde bevolkingsgroepen op basis van persoonskenmerken worden uitgesloten van het sociaal-maatschappelijk leven.” Want anders dan al die partijen van het partijkartel, die blijkbaar maar al te blij zijn om dit soort enorme veranderingen door te voeren, staat FVD “pal voor de fundamentele rechtsgelijkheid van alle Nederlanders.”

Kijk!

Een hard standpunt van FVD, dat radicaal ingaat tegen het standpunt van de mainstream, maar natuurlijk klopt het wel degelijk wat Van Meijeren zegt. Deze QR-code-maatschappij veroorzaakt een enorme tweedeling op basis van mensen die wel mee willen doen met het testen dan wel vaccineren, en mensen die dat níét willen – of die wel mee willen doen daaraan, maar die niet willen dat die informatie gedeeld wordt met derden.

Een test- en vaccinatiemaatschappij is een gotspe voor iedereen die de vrijheid écht lief heeft en die begrijpt dat we gebóren zijn met onze rechten; dat die geen ‘gift’ zijn van de overheid, maar dat ze ons toebehoren, puur en alleen omdat we méns zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Houd op met deze discriminatie! Als het ‘veilig’ is, dan is het veilig. Klaar. De samenleving moet dan open gegooid worden voor iedereen, in precies dezelfde mate.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Emile Takma

  “Keiharde woorden, precies zoals we tegenwoordig gewend zijn van Van Meijeren. Want als er één FVD-Kamerlid is dat er met gestrekt been ingaat tegenwoordig en dat weigert een blad voor de mond te nemen, dan is hij het.”

  Ik kan me eenvoudig niet voorstellen dat Gideon niet beseft dat hi hier bizarre onzin spreekt.

  Het FvD is niet meer serieus te nemen.

  1. vlekkenoplosser

   nou het FvD kaart hier een realistisch beeld aan waar de strónt vlé®k als vaccinatiewappie geen enkel beeld bij heeft.

   De vaccinatie waanzin is omgezet van risico groepen beschermen naar iedereen plat spuiten. De waanzin ten top !

   Idioten noemen dat groeps immuniteit

  2. leukeditter

   jij moet je echt na laten kijken woestijnmuis

 2. Branzino

  Ik ben benieuwd hoe Van Meijeren denkt over de mogelijkheid van de kinderopvang om niet-gevaccineerde kinderen te weigeren. Dat is nu een initiatiefwet die de Tweede Kamer in 2020 inmiddels is gepasseerd, met instemming van PvdA, GroenLinks, PvdD, DENK, Van Kooten-Arissen, 50PLUS, D66, VVD, PVV, FvD en Van Haga.
  Zo’n weigering creëert m.i. een vergelijkbare ongelijkheid tussen groepen Nederlanders en is in principe hetzelfde. Een andere kinderopvang kiezen is niet altijd mogelijk, haalbaar of wenselijk.

  1. Emile Takma

   De clown zal ook wel grote moeite hebben met de wettelijke verplichting na besmetting met corona in quarantaine te gaan.

   ht*ps://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/05/26/eerste-kamer-stemt-voor-quarantaineplicht-en-testbewijzen

   1. vlekkenoplosser

    de strónt vl®k doet weer aannames

   2. Rood

    Aldus Van Velenamen, de eeuwig uitgekotste.

  2. vlekkenoplosser

   blabla bladieblabla

 3. rafi

  Ik vraag me af of de voorstanders van dystopia dit nog zullen zijn als de komende herfst/winter onverhoopt mocht blijken dat ze bij bosjes omvallen, door bijwerkingen dan wel door een simpele griep of zelfs verkoudheid of een of andere Corona-variant. Dan zullen de niet-proefkonijnen in elk geval niet meer door hen lastig gevallen worden met hun gezeik over een prik halen en een Corona-app downloaden. Hopelijk blijft de maatschappij dan nog wel doordraaien. Want ik heb geen zin in verhongeren omdat die geprikte schapen te ziek zijn geworden om brood voor mij te bakken.

  1. Branzino

   @rafi
   Wat een merkwaardige redenering. Een soort “what-if, …” vraag. Een zinvolle wedervraag zou kunnen zijn wat er gebeurt als blijkt dat nieuwe corona-varianten vele malen besmettelijker en dodelijker zijn en de ongevaccineerden bij bosjes omvallen. Zijn de tegenstanders dan bekeerd of houden zij vast aan de voordelen van ongevaccineerd zijn en nemen ze de nadelen op de koop toe?
   Dit is een even ridicule redenering als die van jou.

   Vele onderzoeken pleiten voor vaccineren, maar 100% zekerheid krijgen we nooit of pas over 100 jaar, 3 generaties later dus.

   1. rafi

    Wat is er mis met een ‘what if’ vraag, D’666’er? Het staat jou vrij om een weder-‘what if’-vraag te stellen. Ik noem dat echter niet – negatief – ‘merkwaardig’ of ‘ridicuul’ (in echt Nederlands: belachelijk), zoals jij wel doet. Verder ben je niet goed voorgelicht, want hoe besmettelijker die nieuwe varianten/mutanten zijn, hoe minder dodelijk. Let wel: voor ongevaccineerden, die dus nog een normaal functionerend, a-specifiek immuunsysteem hebben. Jouw geloof in ‘vele onderzoeken’, dat is pas belachelijk. Deugkneus!

    1. Branzino

     @rafi
     “hoe besmettelijker die nieuwe varianten/mutanten zijn, hoe minder dodelijk.”

     Waar haal je dat nu weer vandaan? Laat het ons weten, graag.

     Verder heeft iedereen een normaal functionerend a-specifiek immuunsysteem. En sommigen hebben daar een adaptief immuunsysteem bij ontwikkeld m.b.v. een vaccinatie. Die zijn voor specifieke ziekten beter beschermd. Voor heel veel kinderziekten en ook enkele andere ziekten wordt dat algemeen geaccepteerd. Voor corona wordt het voor sommigen te moeilijk of angstaanjagend.

     Verder snap ik je slotwoord, deugkneus, in dit verband niet. De toevoeging lijkt me overbodig, maar jij ziet dat kennelijk anders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.