Wonderschone docente Nederlands gaat viraal: ‘Wij doen NIET mee aan medische apartheid’

Een video van de docente Nederlandse Willemijn van Brenk is online gegaan omdat ze als één van de weinige docenten de moed heeft medische apartheid op basis van vaccinatiestatus te veroordelen. “Wij doen NIET mee aan medische discriminatie,” laat ze weten. Er wordt door haar géén onderscheid gemaakt tussen scholieren op basis van hun vaccinatiestatus. Nu niet, nooit niet.

In wat alleen maar een bijzonder moedige video genoemd kan worden laat docente Nederlands Willemijn van Brenk weten aan haar leerlingen dat ze nooit en te nimmer zal meewerken aan een systeem van Medische Apartheid. Ze heeft deze verklaring afgegeven na lang getwijfeld te hebben of ze dit inderdaad al dan niet moest doen. Niet zo gek, want in deze tijd is het staan voor principes als “gelijkwaardigheid” een daad van rebellie.

“Ik heb dit filmpje opgenomen als Willemijn van Brenk, niet als mevrouw Van Brenk de docente,” legt ze uit. “Dus ik doe dit echt als mezelf, laat dat even duidelijk zijn.” Als dat uit de weg is, komt haar échte, principiële verhaal; een verhaal waar haar leerlingen trots op mogen zijn.

“Ik lees in het nieuws berichten over diverse landen, ook direct hier om ons heen, dat ongevaccineerden niet meer binnen welkom zijn. Ik schrik behoorlijk van dit bericht en ik hoop dat dit in Nederland ook niet gaat gebeuren. Dat is mijn vrees op dit moment.”

Medische Apartheid

“Ik heb dan ook besloten om op persoonlijke titel de volgende mededeling te doen,” gaat ze verder. En dan komt het. “Wij doen NIET mee aan medische apartheid. Wij doen NIET mee aan medische discriminatie. Wij hebben nog nooit iemand hier geweigerd op basis van geloofsovertuiging, seksuele geaardheid, seksuele voorkeur, of medische achtergrond. Dat hebben we nog nooit gedaan, en dat gaan wij in de toekomst ook niet doen. Wij hebben iedereen lief. En iedereen is goed zoals hij of zij is.”

“Dus bij ons gaat dit niet gebeuren.”

En vervolgens komt ze met wijze woorden wat betreft het al dan niet nemen van het vaccin. “Maak wat betreft het vaccin gewoon een persoonlijke weloverwogen keuze. Het is oké wat je ook kiest. Prik je wel, oké. Prik je niet, het is oké. Als je een keuze maakt waar je zelf achter staat dan is je keuze hoe dan ook goed. Dan doe je het goed. Als je er zélf maar achter staat.”

Advies

Vervolgens komt een heel belangrijk advies, niet alleen voor leerlingen maar ook voor volwassen. “Maar laat je niet leiden door angst,” zegt Van Brenk namelijk daarna. “Angst is een slechte raadgever. Dát weet ik wel. Angst en uitsluiten in welke vorm dan ook zijn wat mij betreft niet de manier om dit alsnog af te dwingen bij mensen.”

Tot slot laat ze leerlingen weten dat als ze een luisterend oor nodig hebben, ze haar altijd een berichtje kunnen sturen.

Kijk de video

Wat een ongelooflijke heldin – en wat zijn haar leerlingen gezegend dat zij hun docente is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Emile Takma

  “ Wonderschone docente Nederlands”

  Moet ik begrijpen dat als er minder aantrekkelijk had uitgezien we haar boodschap niet hadden gehoord?

  1. ElGuapo

   Inhoudelijk waardeloos….probeer het opnieuw.

  2. usb3.0

   tamil vindt niet dat haar boodschap moet worden gebracht vanwege haar uiterlijk, de racist

  3. ElGuapo

   Ohoh weer een foutje kwakma…..

  4. vlekkenoplosser

   ik zie dat de strónt vlé®k weer de hele dag heeft lopen klieren hier. Ongeacht je uiterlijk blijf je een onwetende uitgesmeerde t@rrél die als decadente strónt vlé®k de groots mogelijke onzin scandeert dag in dag uit.

   Ook nu heeft de strónt vlé®k inhoudelijk niets te melden op het verkondigde standpunt.
   QUOTE “Ik heb dan ook besloten om op persoonlijke titel de volgende mededeling te doen,” gaat ze verder. En dan komt het. “Wij doen NIET mee aan medische apartheid. Wij doen NIET mee aan medische discriminatie. Wij hebben nog nooit iemand hier geweigerd op basis van geloofsovertuiging, seksuele geaardheid, seksuele voorkeur, of medische achtergrond. Dat hebben we nog nooit gedaan, en dat gaan wij in de toekomst ook niet doen. Wij hebben iedereen lief. En iedereen is goed zoals hij of zij is.” END

   Dat is de waarheid , niets dan de waarheid !

  5. Xyz1234

   Nee, dat begrijpt u verkeerd Takma, zoals u alles verkeerd begrijpt. Dat ligt aan de zware geestelijke beperking die u als last met u meedraagt.

  6. Cranehammer68

   Moet ik begrijpen dat als Zij er minder aantrekkelijk had uitgezien… wel even op je taal letten druiloor.

   1. Poemien Noegien

    Hahaha!

    🙂

   2. Albert Egberts

    Correct.

    Excuses.

 2. ElGuapo

  Kom er maar in schlemieltje!
  Wat heb je hierover te zeggen?

 3. Branzino

  Ik vind de titel van dit artikel briljant in dot corona-verband: “Wonderschone docente Nederlands gaat viraal” Heeft ze misschien een corona-besmetting opgelopen?

  Verder een boeiend en moedig bericht. Een beetje vroeg misschien, want het is in Nederland nog niet zo ver en het kabinet sluit tot nu dwang steeds uit, maar toch moedig. Het roept natuurlijk wel vragen op.

  Ze doet dit op persoonlijke titel, duidelijk. Maar wie zijn dan die door haar genoemde wij, die bijvoorbeeld nog nooit iemand geweigerd hebben. Zijn dat de collega’s, is dat de onderwijsorganisatie waar ze werkt, of is dat haar eigen pluralis majestatis. En als ze inderdaad op persoonlijke titel spreekt, hoe zal de school dan met haar coulantheid omgaan. Mogen die leerlingen dan inderdaad komen of worden ze toch bij de deur geweigerd?

  Verder geeft ze aan, dat een bewuste keuze altijd o.k. is. Maar als iemand nu eens kiest voor of tegen vaccinatie zoals ik vaker heb gehoord, omdat de vrienden ook zo kiezen, of omdat ze anders uitgesloten worden uit de vriendengroep, of omdat ze de weg in alle tegenstrijdige berichten kwijt zijn. Is dat dan ook o.k., vooral wanneer ze eigenlijk anders hadden willen kiezen? Of ze zijn niet gevaccineerd omdat ze geloven in het één of ander zeer onwaarschijnlijke verhaal, complottheorie. Laten we, om het simpel te houden, die chips van Gates nemen. Als iemand dat als reden aanvoert, is dat dan een bewuste keuze? Of is dat een net zo door angst gedreven keuzen als die leerlingen die wel gevaccineerd zijn, omdat ze heel dubieuze verhalen hebben gehoord en geloofd waarin iedere ongevaccineerde een op termijn vreselijke ademnood wordt voorspeld met de dood als barmhartig einde?

  Bovenal geldt m.i. hoe je vaststelt, dat de gemaakte keuze een bewuste is. Ik denk, dat die docente niet verder komt dan te vragen of iemand wel of niet is gevaccineerd. Bewust of niet is geen gespreksonderwerp, kan zij niet vaststellen en ze kan er ook niets mee. Maar dan heeft die hele vraag geen enkele zin, zeker niet als ze in haar eentje staat.

  1. usb3.0

   Types, zoals jij, die zich nogal “oppervlakkig” opstellen maar duidelijk voor dwang zijn moeten even lekker oprotten, ik krijg echt kotsneigingen van jouw genuanceerde gezeik.

   1. Branzino

    @usb3.0
    “ik krijg echt kotsneigingen van jouw genuanceerde gezeik.”

    Als jij kotsneigingen krijgt van mijn “gezeik” wordt het tijd voor je om een huisarts op te zoeken. Volgens mij is het gemakkelijk te genezen.

  2. vlekkenoplosser

   weer een epistel blabla bladieblabla van de fake nieuws verspreider malle pietje !

 4. Vrijedenkert

  Zeer benieuwd hoelang deze mevrouw haar baan als onderwijzer nog zal houden na deze mededeling…
  Het schoolbestuur zal zeker heel veel reacties krijgen van hardcore vaccinatie-aanhangers waarom deze onderwijzer ongevaccineerde kinderen niet wil buitensluiten!

  Want zover is het al, velen pleiten nu al voor onderwijs waarbij niet gevaccineerde kinderen thuis les moeten krijgen en wel gevaccineerde kinderen gewoon de school kunnen bezoeken.

  We hebben een leerplicht en alle kinderen wel of niet gevaccineerd zijn niet verantwoordelijk voor keuze van hun ouders en dienen gewoon allemaal gezamelijk les te krijgen op dezelfde school.

 5. tata

  Heldere boodschap. Chapeau.

  1. Jack Flash

   Deze dame snapt het.
   Maakt voor mij haar extra mooi.

   1. vlekkenoplosser

    inderdaad een plaatje met een heldere boodschap en een kandidaat voor de Nobelprijs.

    kan die trut van een greta nog wat van leren

    het grote verschil tussen echt en onecht

    1. Brenda Welsh

     Kandidaat voor een gouden kalf!

 6. Brenda Welsh

  Een gevaarlijke opstelling. Wij gaan niet vragen of je besmet bent met het aids virus, tbc, of je geslachtsziekte hebt. Wij doen nergens aan. Iedereen hoest en proest maar om zich heen en hoeft zich niet te bekommeren om een ander.

  1. usb3.0

   Sterker nog, het is absoluut zeer onbeschoft om mensen hun privé medische geheime gegevens te vragen.

   Nog dommer is om te denken dat mensen geen weerstand moeten opbouwen! je bent te dom natuurlijk, hoe bouw je weerstand op? denk daar eens goed over na domoor

  2. Vrijedenkert

   Geachte madam Welsh,

   Een gevaarlijke opstelling? We hebben het hier over scholen en dus over kinderen en niet over volwassenen!
   Dat u kinderen wel aan een soort van apartheid en tweerichtingverkeer wilt onderwerpen vindt ik pas echt een gevaarlijke ontwikkeling…

   Typisch weer radicaal-links.

  3. Xyz1234

   Zegt deze mevrouw dat in de video of vult u dit zelf in met uw beperkte brein?

 7. GewoonJohan

  Wonderschoon ?
  Dat kan iedereen in Nederland zolang ze maar onder de douche willen staan.
  Goeie tip voor sommigen.

 8. J. Punt

  Natuurlijk begint nu, vakanties voorbij, het gezeur. ‘Prikje’ blijkt toch overal in de wereld, behalve in holland, (-) veel problemen en disfunctie te geven met onbekende gevolgen. Helaas is er geen weg meer terug behalve weigeraars hysterisch te behandelen als alternatief omdat de allergrootste ‘voorstanders’ nu weten dat ze hun gezondheid opgeofferd hebben voor een weekje costa en voor de rest nergens over nadenken. Getracht wordt om het naïef, aangepraat bang, goedgelovig en gedwee volgzaam zijn te camoufleren met een hoop gekrijs onder het motto: ‘ ikke ook, hunnie ook!’

 9. Albert Egberts

  Een mooie meid kan dus ook onzin verkopen.

  1. Borreby Duytsch

   Er is niemand die dat ontkent, Albert.
   Maar wat versta jij onder ‘onzin verkopen’?

 10. Mar

  ““Maak wat betreft het vaccin gewoon een persoonlijke weloverwogen keuze. Het is oké wat je ook kiest. Prik je wel, oké. Prik je niet, het is oké.”

  Juist en dan allebei de kanten de keuze van de ander accepteren, elkaar niet gek gaan maken met allerlei spookverhalen en angst aanjagen en niet het slachtoffer gaan uithangen, komen we misschien er nog wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.