Pfizer en Moderna misbruiken de situatie om zichzelf te verrijken: flinke prijsstijging van hun vaccins

Het is te schandelijk voor woorden, maar de Big Pharma bedrijven Moderne en Pfizer gebruiken de situatie in de wereld om zich op werkelijk ongekende wijze te verrijken. Dat deden ze natuurlijk al, maar nu is dat nog meer het geval. De twee bedrijven hebben namelijk een forse prijsverhoging bedongen bij de Europese Unie voor het coronavaccin. De reden is niet dat er zo hard aan gewerkt moet worden en dat ze enorm hoge kosten maken of zoiets. Nee. De gegeven reden is: de vaccins werken beter dan die van de concurrentie. 

De Britse zakenkrant The Financial Times komt vandaag met het bericht dat de eigen journalisten inzage hebben gehad in de contracten van Pfizer en Moderna met de Europese Unie. De conclusie is dat beide farmaceuten hun positie heerlijk mis-/gebruiken om zichzelf te verrijken. Want de prijzen van hun coronavaccins worden flink verhoogd.

Voor één dosis Pfizer moet de EU 19,50 euro betalen in plaats van de 15,50 die eerder betaald werd. En voor Moderna moeten EU lidstaten maar liefst even 21,50 euro overmaken, in plaats van de oude prijs van 19 euro.

De reden voor de prijsverhoging? Nee, er worden niet extreem hoge kosten gemaakt of iets dergelijks. Zoals een bron tegen de krant zegt, “Ze bedienden zich van de gebruikelijke farmaceutenretoriek. De vaccins werken, waardoor ze volgens hen in waarde zijn gestegen.”

Met andere woorden, omdat de resultaten van de Moderna- en Pfizervaccins hoegenaamd indrukwekkender zijn dan die van AstraZeneca en Janssen hebben de farmaceuten de EU gewoon voor het blok gezet. Óf ze gingen akkoord met een hogere prijs, of ze konden niet gegarandeerd worden dat ze het gewilde aantal doses zouden krijgen, wat betekent dat ze mogelijk aangewezen werden op “minder effectieve vaccins.” Het gevolg is dat de EU dus diep, dieper, diepst in de buidel heeft getast.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We mogen het ongetwijfeld weer niet zeggen omdat alle kritiek op Big Pharma tegenwoordig verboten is, maar dit is natuurlijk een grof schandaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Emile Takma

  Laten we hopen dat de EU dit niet accepteert.

  1. Tommy76

   Wat te denken van de derde wereldlanden? Die kunnen dan nog minder vaccins aanschaffen. Volgens jouw mening blijft het covid19 virus hierdoor dus ronddwalen en muteren. Volgens jouw mening komen we er dan nooit meer vanaf.
   Dit houdt dan weer in dat Pfizer tot in der eeuwigheid vaccins kan blijven verkopen aan de rijke landen (met uiteraard jaarlijkse prijsverhogingen).

   Begrijp je nou een beetje hoe de wereld in elkaar steekt?

   Maar wees gerust: de EU zal zogenaamd boos gaan worden op Pfizer en na overleg krijgen we uiteindelijk een ‘korting’ op de vaccins, uiteraard onder bepaalde voorwaarden die we nooit of misschien deels te horen zullen krijgen.

   Einde van het verhaal is dat Pfizer nog rijker wordt. De andere rijken der aarde zullen hier een graantje van gaan meepikken. Zo komen de mannen en vrouwen van het WEF ook weer aan hun extra inkomsten.

   Building back better

  2. vlekkenoplosser

   meneer gates doet zich liever voor dan hij in werkelijkheid is strónt vlé®k. Een geldwolf in sch@@pskleren die misbruik gaat maken van de nieuwe wereldord waar hij medeontwerper van is domme jongen.

   De mensen die jij coronawappies noemt hadden dit scenario al voorspeld domme jongen. Je bent zo dom arrogant en decadent dat dit als verrassing komt voor je.

   De nieuwe wereldorde van vaccineren en testen is louter een geldmachine strónt vlé®k om de rijken nog rijker te maken. Domme naieve linkse debielen zoals jij weigeren het licht te zien en klampen zich vast aan de hoax corona welke gelijke effecten heeft als influenza – zo noemde we griep vroeger strónt vlé®k –

   Dan vraag 2 , de EU kan hier niets aan veranderen domme jongen. Ze willen het ook niet want de aansturing zit niet in de EU. Big farma is de baas van dit spel domme jongen.

  3. ElGuapo

   Hahaha grappig….de geldgrabbelaars die dat niet zullen accepteren.

  4. Tepelkloofje

   De EU tekende al bij het kruisje nog voordat de inkt droog was.

   De regering van India distribueert wat ze noemen de Ziverdo-kit: bestaat uit zink, doxycycline en ivermectin. Werkt als een tierelier. Kosten: 2.65 USD de neus.

   De president van India zal binnenkort dus wel de ziekte van Clinton krijgen: per ongeluk 5 kogels in de eigen borst schieten of iets dergelijks. Net als de presidenten van Haiti, Burundi, Tanzania, Gibraltar (net ontsnapt). U weet wel: dat waren landen die weigerden mee te gaan met de corona-hoax. De presidenten kregen stuk voor stuk de ziekte van Clinton, en ineens lopen ze wel in de WHO-pas. Zal wel toeval zijn, hoor.

   1. Emile Takma

    Tjonge, dat zijn heel wat complottheorieën bij elkaar.

    1. Flengan

     Aldus het zwakzinnige forumdebieltje.

    2. vlekkenoplosser

     strónt vlé®k heeft inhoudelijk niets te melden op de feiten andrs dan complotheorie

     strónt vlé®k volgt d actualiteit weer niet dat is duidelijk !

    3. vlekkenoplosser

     strónt vlé®k heeft inhoudelijk niets te melden op de feiten andrs dan complotheorie

     strónt vlé®k volgt d actualiteit weer niet dat is duidelijk !

    4. Tepelkloofje

     Nah, verklaar.

  5. RvdBe

   Die geweldige daadkrachtige eu moet boetes opleggen aan Pfizer en moderna wegens onderlinge prijsafspraken.
   Zo stoer zijn ze nl tov andere bedrijfstakken ook.

 2. NO8DO

  Geld verdienen is een smerig iets op deze rechtse site.

  1. Emile Takma

   DDS is een anti-kapitalistische site waar socialisten hun hart kunnen ophalen.

   1. Tommy76

    Vandaar dat jij hier altijd te vinden bent?

   2. ElGuapo

    Kop dicht en lappen voor je prikkie!

  2. vlekkenoplosser

   Eerlijk geld verdienen niet dom adept. Eerlijk geld verdienen wordt hier gepromoot.

   Een hoax in elkaar zetten om vervolgens je zakken te vullen in dit toneelspel is geen eerlijk verdienmodel maar een maffiapraktijk sukkel.

  3. ElGuapo

   Gel*l in de ruimte!

 3. LifeBuddy

  En de Gezondheidszorg maar Weer Leugens vertellen tegen het volk, in opdracht van de VVD/CDA/D66/GL, dat de hele wereld moest en kon profiteren van al die [gratis] spuiten. Tuig van de richel.

 4. Mistgabel

  Moet ik voor de gevaccineerde betalen?

  1. Emile Takma

   Yep, en met name ook voor de opgeschaalde zorg door Corona.

   1. Mistgabel

    Degene die graag geprikt wilden worden zijn dat al.

    Voor wie zijn deze dan?

    1. Tepelkloofje

     De farmareuzen willen u een derde prik geven. En een vierde. En een vijfde. Jaar na jaar na jaar. De koe met de gouden melk wordt net zo lang gemolken totdat elke, maar dan ook elke regering in de wereld failliet is.
     En dan? Nadat elke regering ter wereld is omgevallen, wie staat er dan nog overeind? Inderdaad.

     Zeg nee tegen de verplichte injectie.
     Zeg nee tegen de onderwerpende maatregelen.
     Alleen samen krijgen we corona eronder.

   2. Cootje

    Het is te hopen dat ze de rekening het eerste bij de Franse bevolking neerleggen als er een verhoging komt , levert leuke journaals op van een democratische republiek

   3. usb3.0

    Opgeschaalde zorg? weet tamil waar het geld naartoe gaat? naar Pfizer en moderna wat ben jij een enorme domme jongen.
    Betaal je eigen experimentele vloeistof maar lekker, ziek varken dat je bent

 5. Morgan4321

  De EU had ook kunnen dreigen het patent open te breken zodat anderen die vaccins ook mogen maken in het geval Pfizer en Moderna de gewenste hoeveelheden niet kunnen of willen leveren.

  1. Emile Takma

   Mogelijk gaan ze dat nu doen.

   1. september

    Weet je nog helemaal niets van,afwachten

   2. Cootje

    Zo je dagtaak nog niet voorbij , ach het was ook een verloren regendag de uitbreidingen van Corona in Europa verlopen prima en de handhaving is op zijn top overal in zuid Europa vieren ze feest bij uitstekende temperaturen , het verbranden van hout nemen ze wat te letterlijk maar er is toch genoeg bos in de wereld , in september gaan we aan de 5 de golf beginnen en kunnen de talkshows weer volop de huilie huilie figuren opstellen in rijen van 2 zakelijk gezien is de ene zijn dood de andere zijn brood dus hebben de farmaceuten gelijk om de prijzen te verhogen , en de Europese unie hebben ze niets van te vrezen dat is een papieren tijger en patenten open breken kunnen ze niet , als ze dat konden was de wereld al gevaccineerd . Een ondemocratische instelling heeft geen macht , maar de 5 de golf gaat zuid Europa problemen geven , en dan zijn de rapen gaar ,

   3. Cootje

    ??

  2. Cootje

   Heb je onder een brug gelegen?

 6. halo1

  Mij lijkt het simpelweg een (economische) kwestie van vraag en aanbod: logisch dat die prijzen stijgen en 19,50 of 21,50 voor je gezondheid (?) is echt peanuts…die ondernemingen zijn geen sociale instellingen… en moeten geld verdienen.

  1. Cootje

   En niet anders , sociaal is gratis weggeven en thee drinken , maar je komt er van in het arme huis .

  2. vlekkenoplosser

   een experimentele gentherapie bestempelen als goed voor je gezondheid is wel een bokaal waard.

   Weet niet of het de kortzichtigheid of domheid bokaal genoemd moet worden

 7. Bes Tolen

  VS is ook het land van verplichte willekeuren en te hopen is, dat het hier niet zo ligt.

 8. Ongevacineerde

  Waarom moet ik betalen voor andere idioten?

  1. Echtepleb

   Omdat je in Nederland woont?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.