ernstkuipers

Minister Kuipers schrapt weer een paar coronarestricties: geen quarantaine voor ongevaccineerden

Politiekapr 19 2022, 19:00
Langzaam maar zeker ontdoet Nederland zich van de allerlaatste coronarestricties. Nu het coronavirus eigenlijk niet veel meer is dan een stevige verkoudheid, schrapt zorgminister Ernst Kuipers nu ook het quarantaine-protocol en het mondkapadvies op drukke plekken.
De afgelopen maanden moest je aardig goed je best doen om überhaupt nog mensen met een mondkapje rond te zien lopen. En dat quarantaine-protocol voor ongevaccineerden werd nou ook niet bepaald meer strak nageleefd. Dat is ook niet zo gek, want naast het feit dat bijna niemand meer echt plat gaat door dat virus betrof het hier ook slechts adviezen van de overheid. En mensen die helemaal klaar waren met de coronamaatregelen waren nou niet bepaald happig om te luisteren naar een paar achterhaalde adviezen!
Zorgminister Ernst Kuipers blijft ook bij deze 'vreugdevolle' aankondiging vermelden dat corona absoluut niet weg is en ook niet weg zal gaan. Hij onderstreept ook nog maar eens dat het in het najaar weer flinke ellende kan worden als het virus mogelijk weer opleeft, meldt het AD.
Daarbij lijkt hij exact dezelfde fouten te gaan maken als zijn voorganger Hugo de Jonge. Een eventuele extra vaccinatieronde voor zwakkeren of 60-plussers, staat niet in de steigers. Kuipers heeft al wel de Gezondheidsraad om advies gevraagd, maar voorbereidingen voor een nieuwe vaccinatiecampagne in het najaar zijn er dus niet.
Dat is behoorlijk vreemd. Je hebt waarschijnlijk niets aan de huidige vaccins als zich een nieuwe coronavariant voordoet, maar de logistiek alvast paraat hebben is toch wel handig. Mocht er in het najaar dus weer een coronagolf komen, dan gaat het waarschijnlijk gewoon op exact dezelfde manier mis als tijdens de vorige coronagolven. Niet vanwege een gebrek aan degelijke vaccins, maar doordat we ons gewoon weer laten verrassen en niet op tijd de juiste maatregelen kunnen nemen. De tijdelijke coronawet loopt tegen die tijd waarschijnlijk af en heeft ook niet meer zoveel harde maatregelen om direct mee in te kunnen grijpen. Dat wordt tegen die tijd dus weer lekker loco gaan met noodwetgeving!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten