thierry baudet ahoy

Misdadig! Oekraiener die Baudet met een PARAPLU sloeg wordt NIET vervolgd

Politiekmei 25, 16:30
Het is nauwelijks te bevatten, maar de Oekraïense hooligang die Thierry Baudet vorig jaar in Belgi¨e met een paraplu op zijn bek sloeg wordt niet vervolgd door de Belgische autoriteiten. De terrorist - want dat is de man natuurlijk gewoon - komt er vanaf met een waarschuwing. Ja. Dat lees je goed. Met een waarschuwing.
In een schokkend staaltje van juridische incompetentie hebben de Belgische autoriteiten besloten om de Oekraïense terrorist die Thierry Baudet vorig jaar in Gent aanviel, niet te vervolgen. Ja, je leest het goed. De man die een brute aanval pleegde op een volksvertegenwoordiger komt er vanaf met een waarschuwing. Dit is niets minder dan een klap in het gezicht van iedereen die gelooft in recht en orde.

De Aanval

In oktober vorig jaar werd Baudet, op uitnodiging van de rechtse studentenclub KVHV, naar de Universiteit van Gent gebracht voor een lezing. De Belgische autoriteiten, kennelijk bevreesd voor de waarheid die Baudet verkondigt, hadden aanvankelijk een groot deel van de politie gemobiliseerd en zelfs geprobeerd de lezing te verbieden om "veiligheidsredenen". Gelukkig werd dit verbod door de Raad van State van tafel geveegd, waardoor de waarheid toch een kans kreeg.
Echter, op 27 oktober, toen Baudet met zijn bodyguard aankwam op de campus, werd hij opgewacht door een Oekraïense hooligan. Deze man sloeg Baudet hard op het hoofd met een opvouwbare paraplu, in een laffe poging om hem het zwijgen op te leggen. De aanvaller werd direct gearresteerd door de aanwezige politie, wat deed vermoeden dat er gerechtigheid zou komen. Maar niets blijkt minder waar.

Geen Vervolging, Alleen Een Waarschuwing

Het proces-verbaal van de aanval werd doorgestuurd naar het Oost-Vlaamse parket. Hier werd beslist dat de Oekraïner niet voor de rechter hoeft te verschijnen. In plaats daarvan krijgt hij een waarschuwing en worden hem enkele onbekende voorwaarden opgelegd. Dit is een regelrechte schande.
Het parket stelt dat de aanvaller uitgebreid werd verhoord en dat hij "pretoriaanse voorwaarden" opgelegd heeft gekregen. De details van deze voorwaarden blijven echter in nevelen gehuld. Het enige dat duidelijk is, is dat de man geen nieuwe delicten mag plegen. Mocht hij dit wel doen, dan zal hij alsnog voor de rechtbank moeten verschijnen. Maar laten we eerlijk zijn: wie gelooft dat deze terrorist zich zal gedragen?

Een Beangstigende Boodschap

Deze beslissing stuurt een beangstigende boodschap de wereld in: in België kun je een politicus aanvallen en ermee wegkomen. Dit is een aanval op de democratie, op de vrijheid van meningsuiting en op de persoonlijke veiligheid van volksvertegenwoordigers. Wat zegt dit over de staat van de rechtsstaat in België?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
De aanvaller, die antifascistische slogans en leuzen over de Russische president Vladimir Poetin riep, lijkt te profiteren van een politiek klimaat waarin geweld tegen bepaalde politieke figuren wordt gebagatelliseerd of zelfs stilzwijgend goedgekeurd. Dit is onaanvaardbaar.

Conclusie

De beslissing van de Belgische autoriteiten om de Oekraïense aanvaller van Thierry Baudet slechts een waarschuwing te geven, is een regelrechte schande. Het is een klap in het gezicht van iedereen die gelooft in recht en orde. Dit toont aan hoe diep de wortels van juridische incompetentie en politieke vooringenomenheid reiken in België.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten