portraitfactorynl tweede kamer 28

VVD-leden steunen Dilan Yesilgöz en haar keuze voor een coalitie met de PVV. De ranzige media kunnen de pot op!

Politiekmei 25, 17:00
Het mag dan wel voor sommige mensen een verrassing zijn, maar voor de echte VVD'er komt het niet uit de lucht vallen: de achterban staat vierkant achter Dilan Yesilgöz en haar beslissing om een coalitie te vormen met de PVV, NSC, en BBB. Dat bleek overduidelijk op het ledencongres van de VVD in Nieuwegein. Ondanks de misselijkmakende pogingen van de mainstream media om de VVD tegen de PVV (en BBB) op te zetten, blijkt dat de achterban massaal achter deze rechtse koers staat.
Tijdens haar speech vroeg Yesilgöz het vertrouwen van de leden om de "liberale waarden" te bewaken. En laten we eerlijk zijn, het is lachwekkend dat ze dat überhaupt nog moet vragen. Het is duidelijk: de VVD is een rechtse partij en wil een rechts kabinet. De achterban én de leden, tenminste. Daar is werkelijk geen twijfel over mogelijk. Ze zijn rechts en klaar om de strijd aan te gaan voor hun idealen.
Yesilgöz maakte het glashelder: "We zullen onze vrijheid beschermen. We gaan niet de klok terug laten draaien. Iedereen kan en mag zichzelf zijn, houden van wie hij of zij wil houden." Deze uitspraken zouden de media normaal gesproken toejuichen, maar nu ze afkomstig zijn van een rechtse politicus die een coalitie aangaat met de PVV, houden ze zich angstvallig stil. Want het heet dat de PVV "extreemrechts" is en dus negeren ze dit soort glasheldere uitspraken opeens.
Ja, er waren een paar bezorgde linkse leden die eigenlijk zo snel mogelijk geroyeerd zouden moeten worden. Zoals de oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas, die nog steeds lijkt te denken dat de VVD een centrumpartij is, zoals het was toen Mark Rutte het er voor het zeggen had en zijn partij naar links sleurde. Zijn pleidooi om "de kernwaarden hoog te houden" en "waakzaam te zijn" is aandoenlijk, maar misplaatst. De kernwaarden van de VVD zijn rechtser dan ooit, en het is de PVV die juist bijdraagt aan het verwezenlijken van deze waarden.
De leden weten wat ze willen: een strenger asielbeleid, investeringen in defensie, en een keiharde strijd tegen de drugsmaffia. Yesilgöz heeft toegegeven dat niet alles in het coalitieakkoord perfect is, maar dat is politiek. Wat telt, is dat de VVD de belangrijke punten heeft binnengehaald en nu haar eigen ideeën en voorstellen steeds meer naar voren kan brengen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Dus, mainstream media, eet dat maar! De VVD-leden zijn verenigd in hun steun voor Yesilgöz en haar keuze voor een coalitie met de PVV. En dat betekent dat Nederland zich kan voorbereiden op een rechtse koers die dit land hard nodig heeft. Geen plaats meer voor linkse softheid of middenweg compromissen. De VVD staat voor haar principes en zal ze met vuur verdedigen.
De ranzige media kunnen proberen wat ze willen, maar de rechtse coalitie is een feit. En dat is goed nieuws voor iedereen die genoeg heeft van het gekonkel en de slappe hap die we de afgelopen jaren hebben moeten slikken. Rechts staat op, en dat zullen we weten ook!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten