mark rutte minister president 9o1a6944

NAVO kiest volgende maand opvolger Jens Stoltenberg: Vroegtijdig vertrek van Rutte op komst?

Politiekfeb 14, 18:00
Terwijl Nederland zich bezighoudt met het formeren van een nieuw kabinet, is demissionair premier Rutte">Mark Rutte al volop in de weer met het vervolg van zijn carrière. Het is algemeen bekend dat Rutte interesse heeft in een functie bij de NAVO, die binnenkort dan eindelijk een nieuwe secretaris-generaal zal benoemen.
Het streven van de lidstaten is om dit selectieproces uiterlijk volgende maand af te ronden, zoals aangekondigd door de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO, Julianne Smith. Met de huidige secretaris-generaal Jens Stoltenberg die na tien jaar leiderschap vertrekt, heeft demissionair premier Rutte aangegeven interesse te hebben in deze prestigieuze functie.
De opvolgingsprocedure vereist consensus onder de 31 lidstaten, waarbij de steun van de Verenigde Staten essentieel is. Hoewel er geen officiële procedure is vastgesteld, benadrukt Smith dat het selectieproces voortdurend in overweging wordt genomen. Stoltenbergs ambtstermijn eindigt officieel op 1 oktober, maar het ontbreken van een geschikte kandidaat heeft eerder tot verlengingen geleid. Als de NAVO Rutte's kandidatuur ondersteunt en de datum wil vervroegen vanwege mondiale ontwikkelingen, kan dit een ongebruikelijke situatie creëren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In het geval van goedkeuring van Rutte als opvolger en een vervroegde benoemingsdatum, zou dit kunnen resulteren in het vertrek van demissionair premier Rutte voordat een nieuw kabinet is gevormd. Hierdoor zou een nieuwe demissionaire premier tijdelijk de verantwoordelijkheden op zich moeten nemen totdat het volgende kabinet is beëdigd. Dit zou betekenen dat we mogelijk nog kort te maken zullen krijgen met demissionair premier Rob Jetten. Wat een nachtmerrie, laten we hopen dat er snel een nieuw kabinet wordt gevormd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten