"Een pareltje! Dit moet je zien!" - FVD-leider Baudet geeft geweldige speech

Politiekfeb 14, 10:30
FVD-leider Thierry Baudet heeft dinsdag een geweldige speech gegeven in de Tweede Kamer. Een speech waarmee hij het parlement flink heeft wakker geschud. Want, zei hij, Nederland wordt door diverse staten beschuldigd "medeplichtig te zijn van schending van het genocideverdrag."
Nicaragua sleept Nederland voor het Internationaal Hof van Justitie, aldus Baudet. Dat gebeurt omdat Nederland "natuurlijk, want zo volgzaam zijn wij, heeft aangesloten bij de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk in hun aanval op de Houthi's." Die "fiere Jemenitische strijders," ging de FVD'er verder, willen "voorkomen dat schepen die Israëlische bombardementen op Palestijnse kinderen steunen door het Suezkanaal kunnen blijven gaan."
"Daardoor, omdat ons land die bombardementen steunt, is Nederland door Nicaragua aangedragen bij het Internationaal Gerechtshof om te worden veroordeeld voor medeplichtigheid van genocide."

Internationaal recht

Dat is, ging hij verder, een schande. Maar het zorgt ook voor een heel interessante kwestie. Nederland praat namelijk de héle tijd over "het internationaal recht." Niets kan in eigen land omdat het "internationaal recht" dat niet zou toelaten. Nederland is dé strijder van, voor en door dat mooie "internationale recht."
Maar nu wordt dat "internationaal recht" dus tegen ons gebruikt. Of beter gezegd, tegen ons beleid.
Wat gaat Nederland doen als het tot een veroordeling komt - een mogelijkheid die, aldus Baudet, "laten we eerlijk zijn, dat is niet ondenkbaar, dan gaan we zien wat al dat gepraat over internationaal recht waard was al die tijd."
Er wordt steeds gedaan alsof de regering internationaal recht echt belangrijk vindt. Maar, zei Baudet, nu gaan we zien of dat echt zo is, of dat het altijd "een gelegenheidsargument is geweest. Als internationaal recht in ons voordeel is dan zijn we aanhangers van het internationaal recht." Maar is dat niet zo? "Dan erkennen we het niet."
Sterker nog, ging de FVD'er verder, is het "internationaal recht" niet gewoon altijd ingezet als "quasi apolitiek voorwendsel om gewenste politieke keuzes en afwegingen te pushen? Om ze luister bij te zetten, te laten klinken als apolitiek? Een beetje als het gezever van Omtzigt over de rechtsstaat?"

Boomer-realiteit

"De wereld is in rap tempo aan het veranderen. De BRICS-landen zijn klaar met de Amerikaanse hegemonie," zei Baudet. Het trieste is dat Nederland dat nog niet door heeft. Want ons land blijft heel braaf in de Amerikaanse pas lopen.
Het wordt gezegd, zei hij daarop, dat generaals altijd de vorige oorlog aan het uitvechten zijn. Dat zie je nu ook weer. De Koude Oorlog-mentaliteit is overal aanwezig. Je ziet het in Oekraïne, in Syrië, Irak, Afghanistan, Kosovo en nu ook in Israël. Allemaal begrijpelijke allianties, begrijpelijke keuzes als je nog altijd leeft in die Koude Oorlog-mindset, in een Koude Oorlog-wereldbeeld."
Die mindset, legde Baudet uit, is achterhaald. Het is een boomer-realiteit. Een realiteit die niet meer bestaat voor de jongere generatie - en ook niet voor de rest van de wereld buiten de Westerse grenzen. "Wij leven nú. Wij denken na over de wereld van de toekomst! ... Hoe gaat de wereld eruitzien? ... Wat is in het belang van Nederland nú, niet 50 jaar geleden?"
Vervolgens legde hij uit dat als Israël doorgaat met het "zuiveren" van Gaza, dat dit miljoenen vluchtelingen oplevert uit dat gebied. Dat is niet slecht voor Israël. Maar wél voor óns. Israël heeft daar lak aan. Maar wij worden dan opeens overweldigd door Palestijnse vluchtelingen.
"Het NAVO-bondgenootschap is niet langer in het belang van ons, van Nederland."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de knettergekke coalities waarin ons land verweven is. Het gaat om óns nationaal belang, niet om de belangen van andere landen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk het échte pro-Nederlandse geluid!

Met applaus onthaald

Baudets speech werd online op bijzonder positieve wijze onthaald. "Weer een pareltje van een speech," laat X-gebruiker Remco Roelofs bijvoorbeeld weten. "Grandioos."
Caroline is het daarmee eens. "Mooie speech," reageert zij. "Geen woord gelogen. Misschien een beetje moeilijk voor het gemiddelde niveau van de slaapkamer."
"Thierry Baudet is het enige kamerlid die meer dan 2 jaar vooruit kan denken in tegenstelling tot 140 kamerleden die in de waan van de dag functioneren," stelt Hans Landman daarop. "Hij is een hoopvol signaal voor een betere toekomst."
"Historische speech. Wauw.., wat een vuurwerk. Dank," beaamt Emiel van der Vegt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten