screen shot 2023 06 20 at 125822

Ministerie van Buitenlandse Zaken: Broeinest van anti-Israël sentimenten

Politiekfeb 12, 19:00
Het is een schokkende openbaring die ons land te schande maakt: het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder leiding van Hanke Bruins Slot (CDA), is verworden tot een podium voor politieke activisme en vooringenomenheid tegen Israël. Dankzij het onthullende werk van Wierd Duk in De Telegraaf afgelopen zaterdag, is het duidelijk geworden dat binnen de muren van dit ministerie, waar diplomatie en neutraliteit hoog in het vaandel zouden moeten staan, een geheel andere agenda heerst.
Ambtenaren die zich zouden moeten inzetten voor de belangen van Nederland, verlagen zich tot het organiseren van sit-ins en het verspreiden van politieke propaganda, allemaal om hun afkeer van het Israëlbeleid van het kabinet kenbaar te maken. Met een watermeloen-emoji als symbool – een duidelijke knipoog naar het Palestijnse verzet – tonen deze rijksambtenaren hun ware kleuren. Hun acties, verre van professioneel of neutraal, zijn een directe aanval op de positie van Nederland binnen de internationale gemeenschap.
Deze onthullingen vallen nu vandaag bekend is geworden dat het ministerie van Buitenlandse Zaken ook cruciale informatie over de levering van F-35-onderdelen aan Israël heeft gelekt bericht Israël Nieuws. Dit lek heeft niet alleen de Nederlandse positie in een internationaal gevoelige kwestie ondermijnd, maar ook het vertrouwen in ons landsbestuur ernstig geschaad. Het is een duidelijk bewijs van de eenzijdige en gevaarlijk vooringenomen houding die heerst binnen het ministerie. Door het lekken van deze informatie konden drie partijen die Israël verafschuwen een rechtszaak aanspannen.
De vraag die nu op ieders lippen brandt, is hoe lang we deze schandelijke vertoning nog tolereren. Het is hoog tijd dat er een einde komt aan deze politieke spelletjes binnen het ambtelijke apparaat. Minister Bruins Slot moet onmiddellijk ingrijpen en de rotte appels binnen haar ministerie verwijderen. Nederland verdient een ministerie van Buitenlandse Zaken dat zich inzet voor het nationale belang, niet voor politieke ideologieën of buitenlandse agenda's van Palestijnse ambtenaren.
De acties van deze ambtenaren zijn een smet op de Nederlandse diplomatie en tonen een verontrustende mengeling van naïviteit en partijdigheid. In plaats van te werken aan echte vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten, kiezen zij ervoor om Israël, onze bondgenoot en de enige democratie in de regio, te demoniseren. Dit terwijl ze blind blijven voor de terreur en agressie die uitgaan van Palestijnse groeperingen. De pogrom en ontvoeringen van 7 oktober jl. vergeten ze maar even voor gemakshalve. Wat een harteloos tuig deze ambtenaren. Ik heb er geen andere woorden voor.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrisie van de Europese elites. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan voor een verstandig beleid!
Het is tijd voor verandering. Het is tijd dat het ministerie van Buitenlandse Zaken weer een bastion wordt van onpartijdigheid en professionaliteit. Voor minder mag en kan Nederland niet gaan. De integriteit van ons buitenlands beleid staat op het spel. Gelukkig gaven veel Pallylovers al aan dat zij niet onder een PVV'er willen werken. Zo lijkt het probleem onder Wilders I zich van zelf op te lossen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten