gaza by mujaddara panoramio 1496

Ophef bij Ministerie van Buitenlandse Zaken over rol kabinet in Gaza-oorlog: "Uiterst kwalijk!"

Politiekjan 22, 20:00
Het rommelt langs alle kanten bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ambtenaren zijn pislink en uiten stevige kritiek in een brief over de rol van het kabinet bij de Gaza-oorlog. Het ministerie van Buitenlandse Zaken reageert verontwaardigd op de brief, waarin ze de aantijgingen afdoen als "uiterst kwalijk" en "volkomen ongepast".
Volgens berichtgeving van NRC wordt in de brief de betrokkenheid van het kabinet Rutte beschreven als "uiterst opmerkelijk." Er wordt beweerd dat het kabinet bij de Directie Juridische Zaken van Buitenlandse Zaken heeft geïnformeerd: "Wat kunnen we zeggen zodat het lijkt alsof Israël geen oorlogsmisdaden begaat?" Buitenlandse Zaken ontkent echter stellig dat een dergelijk verzoek ooit is gedaan, en verklaart: "Dat verzoek of iets van die strekking is er nooit geweest."
De brief maakt deel uit van het hoger beroep van Oxfam Novib, PAX en The Rights Forum tegen de Staat, gericht op het stoppen van de export van onderdelen van het gevechtsvliegtuig F-35 naar Israël. Een woordvoerder van Oxfam bevestigt het bestaan en de inhoud van de brief, en de zaak zal maandag worden behandeld.
De briefschrijvers beweren ook dat er onenigheid is tussen Buitenlandse Zaken en het kabinet Rutte. Volgens hen wilde het ministerie van Hanke Bruins Slot in december vóór een VN-resolutie stemmen, die opriep tot "het creëren van de voorwaarden voor een langdurige beëindiging van de vijandelijkheden." Echter, volgens NRC liet het kabinet Rutte minuten voor de stemming weten hiermee niet akkoord te gaan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op deze zaak, wat opmerkelijk is te noemen gezien het feit dat de zaak onder de rechter valt. De briefschrijvers uiten beschuldigingen en citeren zaken waar het ministerie zich totaal niet in herkent. Geen actieve herinnering aan, zullen we maar zeggen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten