gerard depardieu

Gerechtigheid voor wereldster Gérard Depardieu: Openbaar Ministerie seponeert aanrandingszaak

Mediajan 22 , 21:00
De Franse acteur Gérard Depardieu, vooral bekend bij velen vanwege zijn rol als Obelix in de Asterix en Obelix-films, wordt al geruime tijd achtervolgd door beschuldigingen van aanranding en seksueel ontoelaatbaar gedrag. De aanklacht van de Franse actrice Hélène Darras valt hierbij het meest op. Goed nieuws voor de Franse ster: hij wordt niet vervolgd!
De aanklacht is namelijk geseponeerd omdat het gaat om verjaarde feiten, zo bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Parijs aan persbureau Belga. Dit is een opluchting voor Depardieu, die te maken heeft met valse beschuldigingen en oude nietszeggende zaken die plotseling weer opduiken, waardoor het leven, de carrière en het imago van deze iconische acteur onterecht door het slijk wordt gehaald.
Vorig jaar diende Darras een klacht in tegen de Franse acteur voor aanranding tijdens de opnames van de film "Disco" in 2007. Ze beweerde dat Depardieu haar herhaaldelijk betastte en haar vroeg om naar zijn kleedkamer te komen, ondanks haar afwijzingen. Depardieu wordt ook door meerdere andere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij ontkent alles.
Ondanks de steun van zijn familie, die de beschuldigingen openlijk als een "ongekende samenzwering" beschrijft, en ondanks steunbetuigingen van collega's in de Franse filmwereld, blijft de drang om te deugen ook bij de Fransen enorm groot. Zo werd het ereburgerschap van Gérard Depardieu in het dorp Estaimpuis ingetrokken vanwege ongepaste seksuele opmerkingen die hij maakte in een recent uitgebrachte documentaire.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Bovendien heeft de acteur volgens zijn advocaten zijn hoge Franse onderscheiding ter beschikking gesteld aan de minister. Kennelijk is hij het hele gedoe behoorlijk zat, wat goed te begrijpen is. Je zou maar 75 jaar zijn met zo'n enorme staat van dienst om vervolgens op basis van valse beschuldigingen zo door het slijk te worden gehaald.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten