de dagelijkse standaard tweede kamer 111 websize

Hulporganisaties trekken naar Den Haag en eisen "menswaardig en op feiten gebaseerd" debat over migratie

Politiekdec 20 2023, 12:00
In de Tweede Kamer wordt vandaag gesproken over het vreemdelingen- en asielbeleid, wat aanleiding is voor vertegenwoordigers van vijf hulporganisaties om zich te laten zien in Den Haag. Ze hopen in gesprek te gaan met parlementariërs en roepen op tot een "menswaardig en op feiten gebaseerd" debat over migratie.
De hulporganisaties, waaronder Amnesty International, VluchtelingenWerk Nederland, Oxfam Novib, Save the Children en Stichting Vluchteling, delen welkomstpakketten uit. Deze pakketten bevatten onder andere het dagboek van een Afghaans meisje dat verbleef in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Ook zijn er 'spiekbriefjes' voor de Kamerleden met belangrijke aandachtspunten.
Het lijkt duidelijk dat de organisaties proberen in te spelen op de emoties van mensen in plaats van de feiten zakelijk te benaderen. Links Nederland laat graag emoties de vrije loop zonder voldoende rationeel na te denken over wat het beste is voor onze eigen inwoners en ons land.
Als een van de meest dichtbevolkte landen van Europa lijkt het voor de hand te liggen dat er, gezien de enorme toestroom aan migranten waarbij de AZC’s momenteel uitpuilen, nu duidelijk en stellig een grens wordt getrokken. Dit wordt steeds waarschijnlijker gezien de groei van de PVV, onder leiding van de beoogde nieuwe minister-president Geert Wilders, zoals blijkt uit recente peilingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Deze desbetreffende hulporganisaties zouden zich wellicht meer moeten inzetten voor schrijnende verhalen in ons eigen land. Een dagboek van Kees, een zwerver die al maanden onder een brug slaapt, is natuurlijk minder emotioneel beladen dan het dagboek van een Pakistaans meisje in een Grieks vluchtelingenkamp.
Gelukkig zijn partijen als PVV, FVD en ook BBB niet zo vatbaar voor deze emotionele manier van politiek bedrijven. Het debat zal dan ook, zoals van volksvertegenwoordigers verwacht mag worden, inhoudelijk scherp worden gevoerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten