2048px barrow offshore wind turbines nr

Noordzee op het randje van ecologische ramp: Windpark Hollandse Kust Noord de boosdoener!

Binnenlanddec 20 2023, 11:00
De Noordzee, ooit een parel van natuurlijke schoonheid en een bastion van onze trotse visserijtraditie, staat op het punt te veranderen in een industriële nachtmerrie, dankzij de windmolenwaanzin die zich meester maakt van onze overheid. Met het Windpark Hollandse Kust Noord, dat als zogenaamd 'duurzaam' project wordt verkocht, zetten we koers naar een ecologische ramp van ongekende proporties.
Met beloftes van drijvende zonnecelvelden, slim reagerende windturbines, gigantische batterijen en mini-waterstoffabriekjes, lijkt het erop dat de windsector de gouden sleutel tot duurzaamheid in handen heeft. En ja, de claim is dat dit alles zou kunnen leiden tot een lagere energierekening. Maar laten we even een stap terug doen en dit alles in een realistisch perspectief plaatsen.
Laten we de feiten onder ogen zien: deze windmolenparken zijn een directe bedreiging voor de flora en fauna van onze geliefde Noordzee. Ze zijn niets minder dan een aanval op het fragiele mariene ecosysteem, een slagveld waarbij vogels, vissen en zeezoogdieren de grootste slachtoffers zijn. De massale bouw van deze kolossale turbines, die de horizon verpesten en de zeebodem omwoelen, is een ecocide in slow motion.
En wat te denken van onze vissers? Deze hardwerkende mannen en vrouwen, hoeders van een eeuwenoude traditie, worden nu in de kou gezet. De windmolenparken maken het voor hen onmogelijk om nog op een fatsoenlijke manier hun brood te verdienen. Visgronden worden vernietigd, migratieroutes van vissen verstoord, en hele gebieden worden ontoegankelijk. Dit is geen groene revolutie; dit is een nekschot voor onze visserij!
De overheid en de 'groene' lobby willen ons doen geloven dat dit alles in het teken staat van 'duurzaamheid' en 'de toekomst'. Maar laten we eerlijk zijn: dit is een groen sprookje, een illusie, gefinancierd met belastinggeld en gedreven door ideologische blindheid. De ecologische en economische kosten worden simpelweg genegeerd.
Onze Noordzee is geen experimenteerveld voor groene dromen, het is een levend, ademend ecosysteem dat beschermd moet worden. En onze vissers verdienen onze steun en respect, geen economische ondergang door kortzichtige politieke beslissingen. Deze windmolenparken zijn niet de oplossing, ze zijn het probleem. Een probleem dat de natuurlijke schoonheid van onze zeeën vernietigt, onze visserij de nek omdraait en onze ecologische voetafdruk alleen maar groter maakt. Het is tijd om te kiezen voor echte duurzame oplossingen, die zowel de natuur respecteren als onze traditionele levenswijzen ondersteunen. Stop de windmolenwaanzin, red de Noordzee!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten