2048px barrow offshore wind turbines nr

Groene luchtkastelen storten in: miljardenverliezen op windenergie-projecten

Economienov 02 2023, 16:00
De fervente voorstanders van de zogenaamde "duurzame" energie hebben weer een dreun van jewelste gekregen. De allergrootste bouwers laten hun groene luchtkastelen een voor één stranden. In één klap verliest de Deense uitbater Ørsted maar liefst 26% op de beurs na een vernietigende €4 miljard afschrijving op hun Amerikaanse projecten schrijft de Telegraaf. Het treurlied klinkt al; ze zitten aan de grond. De smekende handen naar de overheid zijn al uitgestoken.
Het falen van de groene stroomcantate werd woensdag klip en klaar bevestigd door Anja-Isabel Dotzenrath, topvrouw bij producent BP. Ze bevestigt dat de Amerikaanse offshore windindustrie op stelten staat - of beter gezegd, in de pikkedonkere zeebodem verzinkt. Samen met partner Equinor werd er een verbluffende $840 miljoen afgeboekt.
Ook Ørsted, dat in Europa op zee nog plannen had voor vele groene-energieprojecten, meldt zwarte cijfers. Hun Amerikaanse activiteiten moeten financieel afgewaardeerd worden, omdat de zon voorlopig niet meer lijkt op te komen. De producenten zitten met de handen in het haar door stijgende kosten, eindeloze vertragingen en een rente die als een vuurpijl omhoog gaat. De vrije val van Ørsted wordt door analisten vooral geweten aan de adembenemende afschrijving van €4 miljard, die groter blijkt te zijn dan het bedrijf tot nu toe had voorgespiegeld.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Laten we luid en duidelijk zijn, windenergie en zonneparken zijn niets meer dan een grootschalig toneelstuk betaald met belastinggeld. Subsidies houden de dure en inefficiënte groene droom in leven, terwijl traditionele en kernenergie ons voor duizenden jaren van betrouwbare en betaalbare stroom kunnen voorzien. Is het dan niet hoog tijd om de feiten onder ogen te zien en onze energievoorziening weer in de betrouwbare handen van kolen, gas en kernenergie te leggen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten