wind energy g9498d137b 1920

Geofysicus Guus Berkhout waarschuwt in de Telegraaf: Minister Jetten's windturbineplannen maken ons straatarm

Politiekmei 17 2023, 17:00
Wat een verademing om te zien dat geofysicus Guus Berkhout een kritisch geluid laat horen in de Telegraaf tegen de plannen van minister Rob Jetten om de Noordzee vol te zetten met windturbines. Het is hoog tijd dat iemand de feiten onder ogen ziet en ons waarschuwt voor de financiële valkuilen die deze plannen met zich meebrengen.
Minister Jetten heeft onlangs een klimaatpakket van maar liefst €28 miljard gepresenteerd, waarvan een aanzienlijk deel bestemd is voor de investering in windenergie op zee. Echter, professor Berkhout betoogt dat deze investeringen Nederland alleen maar verder in financiële problemen zullen brengen. En hij heeft gelijk. We kunnen niet ontkennen dat de kosten voor energie onbetaalbaar zullen worden als we doorgaan met het plaatsen van 30.000 windturbines op zee.
Niet alleen zullen deze massale windturbineparken een verwoestend effect hebben op de natuur, maar ze zullen ook een enorme impact hebben op onze portemonnee. Het is onbegrijpelijk dat degenen die ons leiden in dit klimaatbeleid geen enkele kennis van zaken lijken te hebben. We worden voortgestuwd door dwaallichten die blind zijn voor de gevolgen van hun beslissingen.
Professor Berkhout verdient lof voor het aankaarten van deze belangrijke kwestie. Het is cruciaal dat we het debat aangaan en de juiste afwegingen maken als het gaat om onze energievoorziening. We moeten rekening houden met de gevolgen voor de natuur, de betaalbaarheid van energie en de langetermijneffecten op onze economie.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Laten we niet vergeten dat er alternatieven zijn voor grootschalige windenergie op zee. Er zijn innovatieve technologieën (waterstof) en benaderingen die een duurzame energietransitie mogelijk maken zonder de natuur te verwoesten en de bevolking financieel te belasten. Het is tijd dat we deze alternatieven serieus gaan onderzoeken en in overweging nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten