lichttoren eindhoven 1 cropped

Eindhovense D66-wethouder declareert ruim 10.000 euro voor tijdelijke huisvesting en woon-werkverkeer

Politiekmei 17, 16:00
D66-wethouder Monique Esselbrugge heeft in minder dan een jaar tijd bijna 10.000 euro gedeclareerd voor tijdelijke huisvesting in Eindhoven terwijl ze ook in Nijmegen wil blijven wonen. De wethouder heeft ook nog ruim 1180 euro gedeclareerd voor woon-werkverkeer, terwijl dit alleen kan als de gemeenteraad ontheffing verleent en de wethouder daadwerkelijk in de plaats woont waar hij of zij werkt.
De gemeenteraad heeft Esselbrugge ontheffing verleend om nog een jaar in Nijmegen te blijven wonen, maar sommige oppositiepartijen stemden tegen vanwege de kosten die de gemeente zou moeten dragen voor haar tijdelijke huisvesting en woon-werkverkeer. Esselbrugge beweert dat ze haar huis in Nijmegen niet kan verkopen vanwege haar dochters, die nog thuis wonen en voor wie ze co-ouder is. Haar woordvoerder meldt dat ze ongeveer de helft van de tijd in Eindhoven woont en de andere helft van de tijd in Nijmegen. De SP-fractievoorzitter Murat Memis is kritisch op de uitgaven en vraagt zich af waarom Esselbrugge de kosten niet zelf betaalt als haar gezinssituatie een verhuizing niet toelaat.
De D66-fractievoorzitter Jorien Migchielsen noemt de wet achterhaald en zegt dat de woonplaats van de wethouder geen twistpunt is geweest bij haar voordracht. Ze benadrukt dat de wethouder beoordeeld moet worden op haar kwaliteit, kennis en ervaring, en niet op de plek waar haar bed staat. CDA-wethouder Maes van Lanschot krijgt volgende maand de sleutel van zijn nieuwe huis in Eindhoven en heeft in minder dan een jaar ruim 2800 euro gedeclareerd voor het pendelen met de trein. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem verhuisde twee maanden na zijn benoeming naar Eindhoven en declareerde in totaal ruim 6400 euro voor overnachtingen in een hotel.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten