shutterstock 692042974

D66's holle woorden: PVV'er Beertema confronteert partij met de harde realiteit op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Politiekmei 17 2023, 15:00
Wat een verfrissend geluid horen we daar van PVV'er Harm Beertema, die de hypocrisie van D66 aan de kaak stelt. D66 profileert zich graag als de partij die staat voor een samenleving waarin iedereen de vrijheid heeft om zichzelf te zijn, en die zich uitspreekt tegen haat en discriminatie. Maar laten we eens kijken naar de realiteit en de woorden van Beertema, die D66 met beide benen op de grond zet.
Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie is het belangrijk om stil te staan bij de daadwerkelijke veiligheid en acceptatie van homoseksuelen en lesbiennes in onze samenleving. D66 spreekt zich uit tegen haat en discriminatie, maar Beertema plaatst terecht een kanttekening bij deze woorden. Het is gemakkelijk om mooie woorden te uiten, maar wat gebeurt er in de praktijk? Worden homo's en lesbiennes daadwerkelijk beschermd en gesteund?

Kamervragen, kritiek, debat, het hoort allemaal bij het democratische proces. Als dát al voor een gevoel van onveiligheid zorgt, hoe onveilig moeten homo’s en lesbiennes zich dan niet voelen als ze daadwerkelijk in elkaar worden geslagen of uit hun wijk worden gejaagd door…

D66
D66
@D66

D66 staat voor een samenleving waarin iedereen de vrijheid heeft zichzelf te zijn. Daarom spreken wij ons uit tegen haat en discriminatie. Vandaag, op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. En iedere andere dag van het jaar. Spreek jij je ook uit? #IDAHOT 🌈

127
Reply
Beertema wijst op Twitter erop dat als het democratische proces, met Kamervragen, kritiek en debat, al kan leiden tot een gevoel van onveiligheid, hoe onveilig moeten homo's en lesbiennes zich dan wel niet voelen als ze fysiek worden aangevallen of uit hun eigen wijk worden verdreven, voornamelijk door Marokkanen? Dit is een belangrijk punt dat niet genegeerd mag worden.
Het is onbegrijpelijk dat GroenLinks en D66 niet bereid lijken om deze realiteit onder ogen te zien en het probleem bij de naam te noemen. Als we de problemen niet benoemen, laten we mensen vallen. Dan laten we hen echt in de steek. Beertema maakt een terecht punt dat het vandaag de dag niet voldoende is om met een vlag te paraderen op het Buitenhof en een gelikt propagandafilmpje te maken met violen op de achtergrond.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Als D66 werkelijk een betekenisvolle bijdrage wil leveren aan de strijd tegen homohaat en discriminatie, dan moeten ze hun woorden omzetten in actie. Ze moeten zich laten zien in de buurten waar deze problemen daadwerkelijk spelen, zoals de Schilderswijk, Amsterdam-West en Rotterdam-Zuid. Daar is de echte uitdaging, en daar is de echte noodzaak voor verandering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten