de dagelijkse standaard tweede kamer 111 websize

Nederland is klaar met het partijkartel: helft stapt over op een andere partij bij de verkiezingen

Politieknov 02 2023, 17:00
Uit onderzoek blijkt dat meer Nederlanders dan ooit van plan zijn om bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen 2023, die plaatsvinden op 22 november, van partij te veranderen. Het zou gaan om 51% van de kiezers die dit keer op een andere partij gaat stemmen dan in 2021.
In een ongekende daad van massale verontwaardiging heeft de helft van de Nederlandse kiezers de rug toegekeerd aan de falende kartelpartijen. De politieke aardverschuiving die nu plaatsvindt, is een duidelijke middelvinger naar de gevestigde orde die ons land heeft uitverkocht. Maar voordat we de vlag hijsen voor de NSC van Pieter Omtzigt en de BoerBurgerBeweging (BBB), moeten we ons afvragen: zijn dit de helden die we zoeken, of slechts een nieuw gezicht op dezelfde oude problemen?
De NSC, die met een verbijsterende zeventien procent van de kiezers de politieke arena betreedt, lijkt een baken van hoop. Maar laten we niet vergeten dat Omtzigt, ondanks zijn kruistocht tegen het establishment, zelf een product is van hetzelfde systeem dat hij beweert te bestrijden. Kunnen we werkelijk verandering verwachten van iemand die jarenlang deel uitmaakte van de politieke machine die hij nu zogenaamd afwijst?
En dan hebben we de BBB, die zich voordoet als de stem van het vergeten platteland. Ze trekken kiezers aan met hun charmeoffensief, maar onder die landelijke façade schuilt een gebrek aan concrete oplossingen voor de complexe problemen waar ons land voor staat. Zijn zij echt de kampioenen van de gewone Nederlander, of slechts undercover kartelianen die inspelen op de onvrede van het moment?
De aankomende verkiezingen gaan aantonen dat de kiezer genoeg heeft van lege beloftes en politieke spelletjes. Maar laten we ons niet te snel rijk rekenen met deze nieuwe partijen die beloven alles anders te doen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat nieuwe gezichten vaak oude gewoontes meebrengen. De NSC en BBB moeten nog bewijzen dat ze niet het volgende paar in een lange rij teleurstellingen zullen zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat dit de belangrijkste Tweede Kamerverkiezingen van ons leven worden. Daarom hebben we jouw hulp nodig. Steun ons! Help ons campagne te voeren tégen het kartel. Doneer aan DDS zodat Nederland nog gered kan worden.
Sterker nog, als we naar de inhoud van NSC en BBB kijken - dit zijn de twee partijen die het meest profiteren van de 'afhakers' bij de ouwe, getrouwe partijen - dan kunnen we alleen maar concluderen dat ze niet wezenlijk anders zijn... en dat de Nederlandse kiezer dus wéér een enorme teleurstelling staat te wachten als hij opeens massaal voor deze twee partijen stemt.
Er is een partij die écht anders is. Die systematische verandering wil. Maar die partij heet niet BBB of NSC.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten