frans timmermans 2022

Kernenergie-debat: Timmermans krijgt de wind van voren!

Politiekokt 02 2023, 9:15
Er lijkt verdeeldheid te zijn binnen de linkse gelederen van de Nederlandse politiek. Frans Timmermans, PvdA/GL-leider, krijgt de volle laag na zijn uitspraken over kernenergie. In de aflevering van het programma Op1 van afgelopen vrijdag deed Timmermans de bewering dat kernenergie voor ons land noch haalbaar, noch betaalbaar is. "Kernenergie is gewoon niet haalbaar en betaalbaar. Als je nu begint, zie je voor 2045 geen stroom", beweerde Timmermans stellig. Nee Timmermans maakt van de Noordzee liever een industrieel windmolenpark.
Maar D66-leider Jetten lijkt het niet eens te zijn met Timmermans' visie: „Wilders wil geen geld voor klimaat. BBB wil liever geen windmolens. PvdD wil geen CO2-opslag. En PvdA/GL geen kernenergie. We hebben niet de tijd en luxe om schone technieken uit te sluiten.” Ook CDA-voorman Bontenbal is het niet eens met het standpunt van Timmermans en beweert dat zijn uitspraken simpelweg onjuist zijn: „De bewering dat de schone stroom uit kerncentrales niet voor 2045 geleverd kan worden, is onjuist. In de plannen van het demissionaire kabinet is de planning dat de twee nieuwe kerncentrales in 2035 stroom leveren, tien jaar eerder dus.” Het is interessant om te zien hoe linkse partijen intern verdeeld raken over een onderwerp dat cruciaal is voor de toekomst van ons land. Timmermans lijkt de voorkeur te geven aan het opwekken van energie uit de zee, maar is dat werkelijk voldoende om aan de energiebehoefte van Nederland te voldoen?
Wat Timmermans lijkt te vergeten is dat kernenergie ons niet alleen kan voorzien van een stabiele energievoorziening, maar ons ook weer energie-soeverein kan maken. Maar het lijkt erop dat het Verenigd Links van Frans Timmermans liever streeft naar 'degrowth', waarbij welvaart en ontwikkeling op een lager pitje staan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Zullen we dan echt afhankelijk blijven van onstabiele energiebronnen en dure import? Of durven we de stap te zetten naar een stabiele toekomst met betaalbare energie uit kerncentrales? Het debat is nog niet voorbij, maar één ding is zeker: Timmermans' opmerkingen hebben een flinke discussie ontketend ook binnen de linkse politieke arena. En dat is voor nu een interessant schouwspel voor ons allemaal. Het is goed nieuws voor het land dat op links nu ook de ogen open gaan voor kernenergie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten