shutterstock 2107926329

Kabinet negeert Tweede Kamer en buigt voor Brussel: Koopkrachtplannen van tafel geveegd!

Politiekokt 02 2023, 10:00
Het lijkt erop dat het kabinet-Rutte IV meer waarde hecht aan de eisen van Brussel dan aan de wensen van het Nederlandse volk. Minister van Financiën, Sigrid Kaag, heeft de koopkrachtplannen die na de Algemene Politieke Beschouwingen door de Tweede Kamer zijn aangenomen, botweg van tafel geveegd. Haar reden? Ze zijn 'onvoldoende of niet deugdelijk gedekt' en zouden niet in lijn zijn met de Europese begrotingsregels schrijft de Telegraaf.
De moties, bedoeld om de levensstandaard voor veel Nederlanders te verbeteren, zouden de begroting met ruim 4,1 miljard euro beïnvloeden. Maar in plaats van creatief na te denken over manieren om deze plannen te realiseren, kiest Kaag de makkelijke weg door te wijzen naar de Europese regels.
Neem bijvoorbeeld het VVD-voorstel om de accijns op benzine en diesel in 2024 niet te verhogen en de energiebelasting voor huishoudens met 200 miljoen euro te verlagen. Volgens Kaag zouden vooral de hogere inkomens profiteren van dit voorstel. Maar wat is er mis met het ondersteunen van alle Nederlanders, ongeacht hun inkomen?
Het CDA-voorstel, bedoeld om de energierekening voor huishoudens te verlagen door overstappende vliegreizigers te belasten, wordt ook afgeschoten door Kaag. En laten we ook niet vergeten het voorstel om de kinderbijslag met 250 miljoen euro te verhogen, iets wat volgens Kaag 'niet conform de begrotingsregels' zou zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Wat we hier zien is een regering die volledig gevangen is door de restricties van de EU en verzuimt om de belangen van de Nederlandse burger voorop te stellen. Het lijkt erop dat de Europese regelgeving zwaarder weegt dan de wensen en behoeften van onze eigen mensen. Waar is de focus op Nederland? Wanneer gaan we eindelijk eens voor onze eigen belangen opkomen en Brussel laten weten dat Nederland geen marionet is? Daarom wordt het echt tijd om op 22 november op patriottische partijen te stemmen die Nederland op de eerste plaats zet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten