shutterstock 725752654

Peiling! De meest kwaadaardige politicus van Nederland: Mark Rutte, Sigrid Kaag, Frans Timmermans, of Hugo de Jonge?

Politieksep 11 2023, 11:00
Vandaag houden we bij DDS een leuk initiatief. We zijn namelijk een beetje klaar met al die peilingen die georganiseerd worden door grote peilbureau's - peilingen die nauwelijks geloofd kunnen worden. En dus doen we vandaag gewoon een eigen peiling onder onze trouwen lezers.
Het onderwerp van onze peiling is: wie is de meest kwaadaardige politicus (of politica) van Nederland? Natuurlijk kunnen we uit een heel grote groep politici kiezen. Sigrid Kaag. Mark Rutte. Frans Timmermans. Hugo de Jonge. En dan zijn er nog 'second tier' politici die ongetwijfeld ook flink 'populair' zijn in dit opzicht: Jesse Klaver (brrr!), Attje Kuiken, Ernst 'Voldemort' Kuipers, Sjoerd Sjoerdsma, Jan Paternotte, Sylvana Simons... en ga zo maar door. Die tweede groep nemen we ook mee, maar wel in een eigen peiling. Want ze zijn niet belangrijk genoeg om mee te nemen in de hoofdpeiling. Nog niet, tenminste.
Als we beginnen met Kaag. Iedereen weet dat dit een bijzonder enge vrouw is. Dit mens heeft overduidelijk een hekel aan Nederland én aan Nederlanders. Als D66-leider liet ze geen gelegenheid voorbij gaan om andersdenkenden te beledigen, FVD uit te sluiten, de PVV van nazisme te beschuldigen, en omroep ON! van de buis te gooien (verzet je daartegen! Word lid van ON! zodat we samen een vuist kunnen maken tegen de D66-haat!).
Mark Rutte is de hoofdverantwoordelijke voor het wanbeleid van de afgelopen 11 jaar. De eerste tijd was het even goed met de coalitie die gedoogd werd door de PVV, maar daarna ging hij vol op de PvdA-D66-tour. Het gevolg was en is: de ene crisis na de andere, een enorme inperking van onze rechten, een torenhoge inflatie, een enorm verlies aan koopkracht, teruggekeerde armoede, boeren die zichzelf doden uit pure stress, en hele gezinnen die uit elkaar zijn getrokken in de Toeslagenaffaire. Ondertussen bleef Mark altijd lachen. Want Mark maakt zich alleen druk om zichzelf.
Frans Timmermans heeft de laatste tijd minder macht gehad in Nederland zelf - zou je denken. Maar feitelijk is dat toch anders. Als Eurocommissaris is hij namelijk verantwoordelijk voor de meest walgelijke, dictatoriale en absurde klimaatwetgeving die ons opgelegd is. Zijn Green Deal is een ramp voor ons land.
En dan is Hugo de Jonge er dus nog. De Jonge heeft de laatste anderhalf jaar wat minder invloed gehad, maar daarvoor was hij a) als CDA-leider extreem machtig en b) als minister van Zorg verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de coronadictatuur. Sindsdien had hij de wooncrisis moeten oplossen. Daarin is hij niet eens bijna geslaagd.
Dus wie is het? Wie is de meest kwaadaardige politicus van ons land?

Poll

Op X heb ik ook een peiling hierover gehouden, maar toen heb ik alleen Rutte bij naam genoemd. Hij nam het op tegen D66 als partij én GroenLinks-D66 als partij(en). D66 won die peiling met 58,8% van de stemmen, maar Rutte verzamelde in zijn eentje maar liefst 24,6%. Best een prestatie voor een man die het dus in zijn eentje moest opnemen tegen Jan Paternotte, Sjoerd Sjoerdsma, Sigrid Kaag en Ernst Kuipers.
(Artikel gaat verder na deze oproep) Bij DDS zijn we voor de duvel niet bang, en dus al helemaal niet voor dit soort wanstaltige politici. Daarom doen we dit soort peilingen gewoon. Vind jij dat geweldig? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe. Want DDS wordt systematisch ondermijnd door dit soort politici én hun kartelmedia. Alleen met jouw hulp kunnen we er iets van maken!
Hoe dan ook, dan hier de peiling van de tweede groep. De peiling hierboven gaat over de Eredivisie, dit is de Eerst Divisie. En ja, als je de partijen van de politici in kwestie kent valt je bij de meerderheid ongetwijfeld een rode lijn op...

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten