screenshot 2023 09 05 at 101520

Bizar! Ranzige dictator Jan Paternotte wil niet met FVD en PVV samenwerken: 'Willen grondwet omver helpen'

Politieksep 05 2023, 9:00
De meest ranzige partij van Nederland is weer eens lekker ranzig aan het zijn. Prominent D66-partijlid Jan Paternotte heeft namelijk bij WNL de PVV én FVD uitgesloten van mogelijke gesprekken na de verkiezingen van 22 november. De reden? Volgens hem willen die partijen de grondwet omver helpen.
WNL Vandaag vroeg Jan Paternotte van D66 wat hij van de huidige situatie vindt in de politiek - en natuurlijk ook of er partijen zijn met wie hij na de Tweede Kamerverkiezingen 2023 echt niet wil samenwerken. Zijn antwoord zal niemand verbazen. Het D66-secreet ging namelijk maar weer eens los op PVV én FVD - de enige partijen die echte oppositie voeren in de Kamer.
Met die twee partijen wil Paternotte nooit samenwerken. Waarom niet? Omdat zij de grondwet omver zouden willen helpen. Ofzo.
Natuurlijk is dit knettergek. Ja, de PVV heeft wat issues met de koran verbieden en het verbieden van moskeeën. Maar wat FVD betreft, op werkelijk geen enkel punt dan ook is hun verkiezingsplan in strijd met de grondwet. Sterker nog, FVD heeft zich de afgelopen jaren juist keihard ingezet voor behoud van de grondwet. 
De partij heeft het coronabeleid fel bekritiseerd, deels omdat het beleid overduidelijk in strijd met de grondwet was. En zo zijn er meer onderwerpen waarop FVD aan de kant van de grondwet staat, terwijl het juist het kartel is - aangevoerd door D66! - dat de grondwet negeert. Denk maar aan het onteigenen van boeren, wat overduidelijk in strijd met het eigendomsrecht is, om maar iets te noemen.
De arrogantie van dit misselijke mannetje is werkelijk om kotsmisselijk van te worden. Maar het allerergste is het hoge leugenachtige gehalte van zijn uitspraken. Het zijn niet PVV en FVD die de grondwet op alle mogelijke manieren met voeten treden, maar Paternottes eigen partij. Hij heeft een hekel aan onze rechten. Hij gelooft dat hij allemaal ten dienste staan van de staat. 
Wat dat betreft is dit uitsluitspel natuurlijk de omgekeerde wereld. Niet FVD en PVV zouden uitgesloten moeten worden door andere partijen, maar D66. FVD en PVV zouden gewoon hardop moeten uitspreken dat ze met iedereen willen praten, maar niet met partijen die de grondwet niet respecteren - en dus niet met een Woke-klimaatdictatuurspartij als D66.
Overigens is Paternotte natuurlijk sowieso een heel eng mannetje - uit een heel enge familie. Al die Paternottes zijn ranzige anti-conservatieve, hatelijke kartelmarionetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten