de dagelijkse standaard dh 00990

Drammende kleuters van D66 mogen niet meedoen in de provincie: iedereen haat ze

Politiekapr 08 2023, 11:00
D66 wordt niet alleen gehaat door ons van weldenkend rechts, maar door héél Nederland. Dat blijkt uit de verkenningsfases die plaats heeft gevonden in alle provincies in ons land naar de Provinciale Statenverkiezingen. Want werkelijk nergens zit ook maar iemand erop te wachten om samen te werken met de doorgeslagen fascisten van die partij. Zelfs GroenLinksers en PvdA'ers niet.
Er is geweldig nieuws voor iedereen die hoopt dat D66 episch ten onder gaat: de partij mag werkelijk nergens meer meedoen. Uit alle informatie uit de provincies blijkt dat partijen die rechts van het midden zijn zelfs liever samenwerken met de PvdA (en/of GroenLinks!) dan de zogenaamde 'middenpartij' van Sigrid Kaag.
De Telegraaf legt uit dat er in Overijssel een motorblok gevormd wordt met BBB, VVD en CDA... en dat ze waarschijnlijk gaan samenwerken met SGP, PvdA, ChristenUnie en JA21. D66 mag daar niet meedoen, want dat belachelijke partijtje blijft vasthouden aan 2030 als harde deadline voor het halveren van de stikstofuitstoot én wil boeren blijven onteigenen.
Maar in de provincie wil verder helemaal geen enkele partij dat. D66 staat daarin alleen. Zelfs de PvdA - en in mindere mate GroenLinks - zijn maar wat graag bereid om op die twee punten water bij de wijn te doen.
Hilarisch genoeg staat de partij zelfs buitenspel in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. In Noord-Holland wordt het BBB, VVD en PvdA/GL. D66 is zelfs geen optie volgens verkenner Ankie Broekers-Knol. "eelname van D66 zou betekenen dat de huidige coalitie wordt voortgezet met een ’stukje’ BBB erbij, als die partij daartoe al bereid zou zijn – en dat betwijfel ik in hoge mate. Dat doet geen recht aan de verkiezingsuitslag en is niet bevorderlijk voor het vertrouwen van de burger in de politiek," zegt zij.
In Zuid-Holland is het hetzelfde. D66 blijft vasthouden aan 2030 én aan het gedwongen onteigenen van boeren. BBB wil dat niet - en veel andere partijen ook niet. En dus blijft D66 met lege handen staan.
Natuurlijk maakt het niet eens zo heel veel uit in die zin dat de agenda's van de elites nog steeds doorgedrukt worden. BBB is wat dat betreft toch niet zo heel veel anders dan het partijkartel (anders zouden ze niet met BBB willen 'regeren'). Maar het is wel ronduit hilarisch dat werkelijk iedereen de buik vol heeft van de extremisten van D66.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten