de dagelijkse standaard dh 00990

Bam! Wilders gooit bom op Paternotte: 'Je belde mij stiekem om motie van wantrouwen tegen Rutte in te dienen'

Politiekjul 21 2023, 22:00
Geert Wilders heeft vandaag op Twitter de vloer aangeveegd met Jan Paternotte. De fractievoorzitter van D66 heeft Wilders en zijn partij, de PVV, namelijk weer eens in de extreemrechtse hoek gezet. Wilders heeft daar de buik vol van en slaat keihard terug. Want, zegt hij, Paternotte belde hem de dag voor het Kamerdebat waarin Rutte zijn afscheid aankondigde op met het verzoek een motie van wantrouwen in te dienen.
Jan Paternotte van D66 heeft vandaag besloten om maar weer eens uit te halen naar Geert Wilders en diens PVV. Want, zegt Paternotte, Wilders is vreselijk! Hij steunt Poetin, "wil uit de EU, uit de euro, af van klimaatactie en is veroordeeld door de rechter." Daarom vindt Paternotte het vre-se-lijk dat de VVD mogelijk, misschien, voor de bühne wellicht af en toe zaken wil doen met de PVV.
Triest, natuurlijk. Maar gelukkig heeft dit verhaal een goed einde.

Geert Wilders slaat terug

Helaas voor de opportunist Paternotte las Geert Wilders zijn tweet ook... en die was niet van plan dit soort gekkigheid over zijn kant te laten gaan. Want Wilders heeft een geheimpje over Paternotte; een geheim dat hij graag verborgen wil houden voor de héle politiek én het Nederlandse volk.
"Wat een leugenaar die Paternotte," tweet Wilders. "De man is zo vals, hij belde me een dag voor het Kamerdebat waarin Rutte aftrad en smeekte me als oppositieleider een motie van wantrouwen tegen Rutte in te dienen."
Dat is natuurlijk heel opmerkelijk. En het wordt nóg opmerkelijker. Want de reden dat Paternotte dit wilde? "Dan hoefde hij het zelf niet te doen. Zijn achterbaksheid is ongekend."

Wat een leugenaar die @jpaternotte. De man is zo vals, hij belde me een dag voor het Kamerdebat waarin Rutte aftrad en smeekte me als oppositieleider een motie van wantrouwen tegen Rutte in te dienen. Dan hoefde hij het zelf niet te doen. Zijn achterbaksheid is ongekend.

Jan Paternotte
Jan Paternotte
@jpaternotte

Wilders steunt Poetin, wil uit de EU, uit de euro, af van klimaatactie en is veroordeeld door de rechter. Ook liet hij een kabinet vallen in een economische crisis. En dan bedelt de VVD nu wéér om een gedoogkabinet? Gelukkig kunnen kiezers zich uitspreken. ewmagazine.nl/nederland/acht…

7.7K
Reply
(Het artikel gaat verder onder deze oproep) Viezer dan D66 komen ze niet. Deze partij is echt wanstaltig. Maar D66 heeft ook heel veel vrienden in de media; vrienden die D66 beschermen en de echte aard van die partij verbergen. DDS gaat de strijd aan met D66 en met de D66-media. Daarbij hebben we jouw hulp echter wél nodig! Doneer nu aan DDS en help ons deze strijd in ons voordeel te beslechten en Nederland te redden!
Paternotte en D66 wilden Rutte dus ten val brengen, maar ze wilden dat op zo'n manier doen dat het initiatief niet helemaal bij hen vandaan kwam. Dit is echt hoe smerig D66 is. Wilders bellen en hem vragen het vuile werk op te knappen, maar hem daarna publiekelijk een nazi en fascist noemen.
Als gezegd. Viezer dan D66 worden ze niet gemaakt in deze wereld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten