geert wilders pvv 9o1a6680

Pats! Pakistaanse hater krijgt 12 jaar cel voor 'poging tot uitlokking moord op Geert Wilders'

Politieksep 11 2023, 11:48
Een overwinning voor Geert Wilders in de rechtbank vandaag. De hatelijke Pakistaan die wilde dat hij vermoord werd is namelijk veroordeeld tot 12 jaar cel. Dit omdat hij volgens de rechter overduidelijk actief bezig was de moord op Wilders uit te lokken. En nee, dat mag niet. Zelfs niet in Woke-Nederland.
De Pakistaan in kwestie is Khalid Latif. Hij is een oud-cricketspeler van zijn land... en een radicale moslim. In 2018 maakte hij een filmpje, dat hij op Twitter (nu X) zette met de belofte dat degene die Wilders vermoordde maar liefst 21.000 euro zou krijgen. 
Volgens de rechtbank in Den Haag is het "verre van ondenkbaar dat iemand zich geroepen zou voelen om gevolg te geven aan de oproep." Met andere woorden, de rechtbank beschouwt het als een serieus risico dat een andere moslimextremist zou doen wat Latif wilde.
Wilders sprak eerder in de rechtszaak over waarom dit soort dingen hem nog altijd veel doen. "Ik hoef geen medelijden," zei hij toen, "maar ik wil wel dat u begrijpt wat dit voor mij en mijn gezin betekent. Door al die fatwa’s ga ik al negentien jaar zwaar beveiligd door het leven. Het begon in 2004 met de toenmalige Hofstadgroep. Ik ben sindsdien nooit meer thuis geweest. Ik heb gewoond in een gevangenis, een kazerne, een politiekantoor. En tot op de dag van vandaag wonen mijn vrouw en ik in een safehouse."
Mooi natuurlijk voor Wilders, en ik denk dat het voor hem een belangrijk moment is omdat het niet vaak gebeurt dat radicale moslims veroordeeld worden voor bedreigingen jegens zijn persoon.
Aan de andere kant moet wel onthouden worden dat dit pure symboliek is - een cynicus zou zelfs kunnen zeggen dat dit ongetwijfeld een reden speelde in de relatief zware straf van de rechtbank. Laat ze eerst maar eens iemand voor de rechtbank slepen die wél in Nederland is. Gaan we dan kijken wat voor straf díé persoon krijgt voor het bedreigen van Wilders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten