schermafbeelding 2023 09 11 095203

BoerBurgerBeweging buigt voor boerenhaters: Mariëtte van Leeuwen zet desastreuze stikstofplannen van Van der Wal in Zuid-Holland door!

Binnenlandsep 11 2023, 12:00
De politieke arena is al langer verzadigd met gebroken beloften en flexibele ruggengraten, maar het nieuws uit Zuid-Holland doet zelfs de meest cynische waarnemer versteld staan. De BoerBurgerBeweging (BBB) lijkt haar ziel verkocht te hebben aan de duivel van politiek opportunisme. Met Mariëtte van Leeuwen aan het roer als nieuwe Gedeputeerde, zet de partij een koers in die haaks staat op hun verkiezingsbeloften.
"Wij willen doorgaan met de (stikstof)plannen. We kunnen het ons niet permitteren om stil te gaan staan,” zo verklaarde Van Leeuwen. Een shockerende uitspraak voor iedereen die dacht dat de BBB pal zou staan voor de boeren. Het omstreden stikstofbeleid, dat vele boeren aan de rand van de afgrond heeft gebracht, wordt blijkbaar omarmd door de partij die beweerde voor hen op te komen.
Maar het verraad wordt pas echt pijnlijk duidelijk als we zien met welke partijen de BBB in Zuid-Holland samenwerkt: de notoire boerenhaters van PvdA en GroenLinks. Is dit de nieuwe koers van de BBB? Samenwerken met partijen die keer op keer de agrarische sector hebben gedemoniseerd? Als dit de 'vernieuwende' politiek is van de BBB, dan vraag je je af wie ze nog vertegenwoordigen. Niet de boeren in Zuid-Holland.
De kiezers die hun vertrouwen hebben gegeven aan de BBB, verwachtten een sterke verdediging van boerenbelangen. Ze zochten een stem die tegenwicht zou bieden aan het eenzijdige en destructieve stikstofbeleid dat onze agrarische sector bedreigt. Wat ze kregen is een partij die bestuurlijke macht boven principes stelt.
De keuze van Mariëtte van Leeuwen om het beleid van het partijkartel uit te voeren is niets minder dan een verraad aan de boeren. Een duidelijke boodschap dat de BBB meer geïnteresseerd is in politieke spelletjes dan in het daadwerkelijk verdedigen van de belangen van de agrarische gemeenschap in Zuid-Holland.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De Dagelijkse Standaard heeft altijd gestaan voor duidelijke taal en het blootleggen van hypocrisie in de politiek. En deze zet van de BBB is er een voor in de boeken. Het is een waarschuwing voor kiezers: kijk verder dan mooie woorden en verkiezingsretoriek. Beoordeel partijen op hun daden (kijk naar hun stemgedrag in de Staten, Eerste- en Tweede Kamer), niet op hun beloften. Want zoals nu blijkt, zijn er partijen die hun principes verraden zodra ze een voet tussen de bestuurlijke deuren krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten