screenshot 2024 02 08 at 192142

Pepijn van Houwelingen: "Tot nu toe hebben we alleen maar uit Oekraïens perspectief informatie gehad"

Politiekfeb 08, 18:00
Er is in medialand veel te doen om het feit dat de journalist Tucker Carlson iets heeft gedaan dat journalisten nu eenmaal horen te doen: journalistiek werk verrichten. De media en de politiek spreken er SCHANDE! van dat hij Vladimir Poetin geïnterviewd heeft. FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen denkt daar heel anders over. Want, zei hij vandaag bij Ongehoord Nieuws, tot nu toe hebben we alleen het Oekraïense perspectief gehoord in het Westen. Tijd voor een tegengeluid.
In een normale, vrije wereld zou het helemaal niet gek zijn dat een man als Poetin geïnterviewd wordt. Iedereen zou dan immers begrijpen a) dat er persvrijheid is, b) dat er meningsvrijheid is, c) dat je als je issues wilt begrijpen je meerdere kanten moet uithoren, en d) dat het luisteren naar iemand niet gelijk staat aan "je laten gebruiken."
Er zijn in ons land niet veel normale politici en 'journalisten' (kuch) over. Gelukkig zijn er echter toch een paar, waaronder FVD'er Pepijn van Houwelingen. Want waar de hele Westerse wereld bloedagressief reageert op het nieuws dat Tucker Carlson de Russische president Vladimir Poetin heeft geïnterviewd is Van Houwelingen er juist rustig en zelfs positief over.
Dat maakte hij vandaag duidelijk in de nieuwe uitzending van Ongehoord Nieuws.
"We hebben tot nu toe alleen maar vanuit het Oekraïense perspectief informatie gehad," aldus Van Houwelingen tegen presentator Tom de Nooijer. "Het Russische perspectief is eigenlijk een grote blackout. Sterker nog, Russia Today, Sputnik News, die worden geblokkeerd. Hier in Europa kunnen we die zenders niet eens meer ontvangen."
"Dus het is geweldig dat Tucker Carlson dit doet," ging Van Houwelingen verder, "dat hij de andere kant van het verhaal laat zien. Ik hoop ook echt dat ze Poetin zelf aan het woord laten, dat hij niet wordt gedubbed, dus dat je het Russisch kunt horen." Natuurlijk moet daar dan wel een ondertiteling bij, maar op die manier is het 't échtst.
Daarop verbaasde Van Houwelingen zich erover dat allerlei EU-prominenten Tucker Carlson willen straffen omdat hij journalistiek werk verricht. Zo wil Guy Verhofstadt - de gebitsgehandicapte nepliberaal uit België - dat Carlson een inreisverbod krijgt in de héle EU. 
Reinette Klever was het daar helemaal mee eens. "Elke journalist zou dit moeten willen [doen]," zei zij. "Je moet de waarheid achterhalen, je moet alle perspectieven aan het woord laten en dan is de burger slim genoeg om zelf te kiezen waar hij in meegaat."
Opvallend is dat ook Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging voor Journalistiek (NVJ) het daarmee eens is. Hij noemt de oproep om Carlson een inreisverbod te geven een "aanval op de journalistiek" en in strijd met de rechtsstaat. Want, zegt hij, "wat je ook van Tucker Carlson vindt, hij is wél een journalist." Sterker nog, concludeert Bruning, hij doet hier wat élke goede journalist zou moeten willen: Poetin, een bijzonder controversiële leider, interviewen. Welke journalist die zijn baan serieus neemt wil dat nou niet doen?
Zo is het maar net. En opvallend genoeg is dit precies ook waarom het belangrijk is om lid te worden van ON! Alle andere media spreken er schande van dat Tucker Carlson zijn werk goed doet; dat hij Poetin interviewt, wat juist elke journalist zou moeten wíllen. Alleen bij ON! krijgen we het tegengeluid te horen: het vrije geluid, van mensen die zich met hart en ziel inzetten om onze vrijheid te beschermen, ook in ongemakkelijke situaties.
Word dus lid van ON! en versterk het enige vrije geluid bij de NPO!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten