dh 00115

EXLUSIEF! Thierry Baudet veegt de vloer aan met Pieter Omtzigt: 'Hij is geen vernieuwende politicus maar een kartelpoliticus'

Politiekfeb 06, 15:00
Het heeft er alle schijn van dat NSC-leider Pieter Omtzigt de gesprekken met VVD, BBB én PVV laat klappen. FVD-leider Thierry Baudet zegt tegen De Dagelijkse Standaard dat hij hier absoluut niet van opkijkt. "Dit komt absoluut niet als een verrassing voor mij," legt Baudet uit. "Hij verafschuwt de PVV."
"Dit komt absoluut niet als een verrassing voor mij," zegt Baudet desgevraagd tegen DDS. "In 2021, dat is dus al drie jaar geleden, liet ik al weten op Twitter zoals X toen nog heette, dat ik moe werd van het ‘gedweep met Omtzigt.’ Dat deed ik niet omdat ik hem persoonlijk niet mag, maar omdat hij in het verleden voor het Marrakesh immigratiepact stemde, voor de klimaatwet, voor de euro, voor de EU, voor afschaffing van het referendum omdat hij en de andere kartelpolitici niet blij waren met de uitslag van het Oekraïnereferendum, hij stemde voor de stikstofregels (en zijn nieuwe partij is daar nu ook nog voor!), hij was voor de lockdown en allerlei andere ronduit dictatoriale coronamaatregelen."
“Omtzigt is zijn hele politieke carriere voor nagenoeg onbeperkte massa-immigratie geweest," gaat Baudet verder. "Een immigratie die neerkomt op omvolking: de vervanging van ons volk door nieuwkomers uit heinde en verre. Hij heeft steeds weer duidelijk gemaakt dat hij niets heeft met een realistische rechtse en traditionalistische politiek. Hij verafschuwt de PVV omdat die partij niet in álles meegaat met de ideeën van het partijkartel - met name niet wat betreft immigratie.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met het partijkartel. We exposen die kartelianen elke dag. Vind jij het belangrijk dat we dat doen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het kartel elke dag weer te bestrijden!
“Uiteindelijk kan het nog best zijn dat hij Wilders toch heel even in het zadel helpt, maar die kans neemt elke dag verder af," stelt de FVD'er daarop. "Als hij dat wél doet kun je er vergif op innemen dat hij Wilders dwingt zijn oude partijprogramma totaal bij het oud vuil te zetten… en dat hij de stekker er op een opportuun moment alsnog uittrekt als hij denkt dat NSC daar niet al te zeer onder gaat lijden.”
“Pieter Omtzigt is geen vernieuwende politicus," concludeert Baudet. "Pieter Omtzigt is een kartelpoliticus.”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten