portraitfactorynl tweede kamer 156

NEDERLAAG VOOR FRANS: Von der Leyen schrapt achterlijke pesticideregels

Politiekfeb 06 , 16:00
Haha! Frans Timmermans was heel trots dat hij de EU zover had gekregen dat er belachelijke, gestoorde, extreem strenge regels kwamen die de boerensector de nek zouden omdraaien. Maar wat gebeurt er nu? Opeens keert de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, zich tegen Timmermans idiote plannen. De boeren krijgen gelijk. Voorlopig, tenminste.
"Boeren hebben een waardevolle business case nodig voor natuurmaatregelen. Misschien hebben we die case niet overtuigend gemaakt," aldus Von der Leyen vanochtend in het Europees Parlement. "Er is een echte stimulans nodig die verder gaat dan louter rendementsverlies."
Dat "louter rendementsverlies" is haar samenvatting van de knettergekke ideeën en plannen van Timmermans, die eerder aangenomen werden door de EU. Feitelijk, zegt ze dus, zijn die erop gericht om de boerensector financieel kapot te maken. En dat gaat veel te ver. Zelfs voor een WEF-poppetje als Von der Leyen.
Vervolgens zei de Duitse dat de halvering van het pesticidengebruik, wat een prominent onderdeel is van de knettergekke plannen van Timmermans, niet door hoeven te gaan. "Het is een symbool van polarisatie geworden," legde ze uit. Daarop legde ze uit dat het eerdere voorstel - dat van Timmermans - wordt ingetrokken. "Het onderwerp blijft, maar er is een andere aanpak nodig."
Met andere woorden, een aanpak die totaal verschilt van die van Fransje Timmermans. Waarom? Omdat de boeren heel Europa onderhand in lichterlaaie zetten en Von der Leyen een CDU'er is - een prominente politica van de Duitse christendemocraten. Die zijn heel afhankelijk van de stem van het platteland. Als ze die verliezen is het gewoon einde oefening voor ze - en dan wordt AFD de grootste in Duitsland. By far.
Het gevolg is dus dat Timmermans' knettergekke plan voorlopig in de prullenbak gegooid worden. Keihard. Zonder hem een briefje te sturen, zonder enige waardering en respect.
Heel goed. Timmermans verdient niet beter. Deze wanstaltige man heeft het als zijn doel gesteld om de boeren in ons land de vernieling in te helpen. Hun hele manier van leven, hun manier om voor hun eigen gezin te zorgen, wordt door Timmermans gesloopt. Er blijft niets van over. En als ze dan boos worden reageert hij quasi-geschrokken. Want dan zijn ze zogenaamd "agressief en gevaarlijk."
Von der Leyen moet deze plannen maar snel weggooien. En na de komende parlementsverkiezingen moet er een echte rechtse meerderheid komen in het Europees Parlement. Want voor het eerst is dat écht mogelijk.
Als dat gebeurt is het voor eens en altijd klaar met die knettergekke klimaat-stikstof-ideeën van Timmermans. Laten we daar op hopen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten