screen shot 2023 12 14 at 121916

Frans Timmermans lijdt aan een Wildersobsessie: Ontzettend bang voor de groeiende rechtse stem

Politiekfeb 05 , 14:00
In een tijd waarin politieke debatten meer lijken op moddergooien dan op inhoudelijke discussies, heeft Frans Timmermans, de leider van GroenLinks-PvdA, zich opnieuw laten kennen als een politicus met een ongezonde obsessie voor Geert Wilders en de PVV. Tijdens een ledendag gisteren bleek maar weer dat Timmermans liever praat over Wilders dan dat hij zich bezighoudt met de daadwerkelijke problemen die ons land kent. Zijn betoog was doorspekt met sneren naar de PVV, een strategie die we onderhand wel kennen van de linkse kerk: als je zelf geen verhaal hebt, val dan maar de ander aan.
Timmermans, die blijkbaar meer tijd besteedt aan het analyseren van de tweets van Wilders dan aan het formuleren van een coherent beleidsplan, waarschuwt voor de vermeende dreiging die de PVV zou vormen voor de vrije media. Volgens hem wil Wilders net als Trump en Meloni de waarheid controleren. De beschuldiging aan het adres van Trump slaat dus ook nergens op. Ironisch genoeg lijkt Timmermans zelf een monopolie op de waarheid te willen claimen, gezien zijn niet aflatende kritiek op alles wat rechts van het midden ligt.
De PvdA/GL-voorman spreekt over strijdbaar worden bij het zien van de nieuwe verhoudingen in de Kamer, maar het enige wat hij daadwerkelijk laat zien, is hoe ver hij bereid is te gaan in zijn obsessieve kruistocht tegen Wilders. "We zitten niet in een slechte positie," claimt Timmermans, terwijl hij overduidelijk worstelt met de realiteit dat Nederland politiek rechtser en kritischer is geworden.
Zijn uitgesproken kritiek op BBB-Kamerlid Mona Keijzer, vanwege haar legitieme zorgen over migratie, toont aan dat Timmermans in een echo-kamer leeft waar alleen de linkse dogma's weerklank vinden. Hij foetert over vrijheid, maar zijn eigen partij staat klaar om iedereen die het niet met hen eens is, de mond te snoeren.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de eigen 'ideeën' van Timmermans, die neerkomen op niets meer dan vage noties over migratie en een aanval op de agrarische sector. Alsof het afschaffen van slachthuizen en distributiecentra de oplossing is voor alle problemen waar Nederland mee kampt. Nee met Timmermans zet je onze voedselzekerheid op het spel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dat walgelijke kartel en de walgelijke kartelspelletjes. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het wanstaltige kartel en karteldieren als Omtzigt elke dag weer te bestrijden. 

De arme man heeft een Wilders-obsessie.

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

PvdA/GL-voorman Frans Timmermans heeft op een ledendag opnieuw uitgehaald naar de PVV van Geert Wilders en kraakt de sfeer aan de formatietafel. telegraaf.nl/nieuws/1968042…

5.7K
Reply
Geert Wilders, daarentegen, lacht smakelijk om deze doorzichtige pogingen van Timmermans om hem in diskrediet te brengen. De PVV-leider weet dat de aanvallen van Timmermans niet meer zijn dan een teken van politieke zwakte. In plaats van te focussen op het bouwen van een sterk Nederland, lijkt Timmermans geobsedeerd door het demoniseren van zijn politieke tegenstanders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten