portraitfactorynl tweede kamer 156

PANIEKKIP TIMMERMANS EIST ANTWOORD: 'Plasterk houdt zich niet aan opdracht!'

Politiekjan 19 , 12:03
De leider van GroenLinks-PvdA, Frans Timmermans zegt dat Ronald Plasterk zich niet aan "zijn opdracht" als informateur houdt. Want, zegt de Eurofiel, "fundamentele grondrechten mogen nooit onderdeel worden van een brede onderhandeling." Wat dat ook maar iets met iets te maken heeft is niet duidelijk, maar Frenske was waarschijnlijk aan de wijn toen hij dit tweette.
Timmermans heeft een hekel aan X, maar is er wel degelijk extreem actief. Gisteren gebruikte Timmermans X om maar weer uit te halen naar Ronald Plasterk die zich volgens Frenske niet aan zijn opdracht als informateur houdt. Of, nou ja, die schijn zou gewekt worden.
Waarom? Nou, dat is niet helemaal duidelijk. Eerder zeurde Timmermans al dat Plasterk de gesprekken mogelijk niet alleen over grondrechten laat gaan, maar ook over andere onderwerpen die over daadwerkelijk beleid gaan. Dat was, zei de PvdA'er, in strijd met de afspraken. Helaas voor hem postte hij daar een screenshot bij van de opdracht aan Plasterk... en daarin staat toch heel duidelijk dat ze ook met de informateur kunnen praten over - niet schrikken - die onderwerpen.
Het is dus niet helemaal duidelijk wat Timmermans bedoelt met zijn beschuldiging. Sterker nog, zijn beschuldiging slaat nergens op.

Fundamentele grondrechten mogen nooit onderdeel worden van een brede onderhandeling. De informateur geeft geen antwoord op onze vragen. Wij bieden hem de kans om nogmaals toe te lichten, want de schijn wordt gewekt dat hij zich niet aan zijn opdracht houdt. Onze vragen. ⤵️

Image
Image
761
Reply
Toch heeft hij vragen gesteld aan Plasterk en is hij nu woedend dat de informateur daar volgens hem geen antwoord op geeft. Of, nou ja, niet goed genoeg.

Timmermans tegen Plasterk: 'Geef antwoord!'

"De aanleiding voor ons verzoek is berichtgeving in diverse media dat de formerende partijen reeds over andere onderwerpen spreken," aldus Timmermans in zijn brief, "zonder dat overeenstemming bestaat over een gezamenlijke basislijn voor de waarborging van de Grondwet, grondrechten en de democratische rechsstaat."
"Hiermee is de schijn gewekt dat de informateur afwijkt van de informatieopdracht. Dat zou schade kunnen toebrengen aan het vertrouwen dat parlement en samenleving in het formatieproces mogen hebben," moppert de PvdA-bromkop vervolgens.
Hij sluit af met een opmerking als: "Fundamentele grondrechten mogen nooit onderdeel worden van een brede onderhandeling," wat ronduit hilarisch is. Zijn eigen partij heeft immers lak aan het eigendomsrecht. Maar daar hoor je nooit iemand over.

Plasterk negeert Timmermans

Logischerwijze gaat Plasterk niet in op die vragen van Timmermans. Er worden immers gesprekken gevoerd. Als hij nu heel publiekelijk gaat verkondigen wat er wordt besproken dan kunnen we er vergif op innemen dat de onderhandelingen staken. En dat dit hém persoonlijk aangerekend wordt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we van plan om Timmermans ELKE DAG keihard te bestrijden. Wil jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze halvegare elke dag weer aan te pakken!
Het meest grappige van dit alles is dat Timmermans overduidelijk denkt dat hij werkelijk iets in te brengen heeft momenteel. Dat heeft hij niet. Hij heeft twee partijen laten samensmelten in een poging premier te worden - en zelfs toen kwam hij nog meer dan 10 zetels te kort.
Als iemand maar even lekker z'n mondje moet houden dan is het Timmermans wel. Die man moet lekker onderuit gaan zitten op z'n bank, een hapje en een drankje erbij pakken, en Netflixen. Momenteel zit namelijk helemaal niemand te wachten op zijn gezeur. Zelfs zijn eigen partij niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten