portraitfactorynl de dagelijkse standaard 121 wilders

Wilders' ongrijpbare wendbaarheid: van 'Nederland Eerst' naar 'Oekraïne en Israël boven alles

Politiekjan 13 , 9:00
In een verbijsterende reeks van tweets heeft PVV-leider Geert Wilders ons allemaal doen versteld staan. Eerst, op donderdag, verklaart hij "100% steun voor Israël." Op vrijdag voegt hij daar een foto aan toe van Israëlische burgers die door Hamas ontvoerd zijn met de krachtige woorden: "Breng ze nu naar huis." Maar het echte hoogtepunt – of moet ik zeggen dieptepunt? – was zijn onvoorwaardelijke steunbetuiging aan Oekraïne.
"Vandaag ontving ik in mijn kantoor in het Parlement de Ambassadeur van Oekraïne, Z.E. Oleksandr Karasevych, vergezeld door de Erekonsul Karel Burger Dirven, en betuigde mijn respect voor het dappere Oekraïense volk in hun strijd voor vrijheid en het terugwinnen van volledige nationale soevereiniteit."
Klinkt nobel, nietwaar? Maar dit is dezelfde Wilders die altijd hamerde op "Nederland eerst," die de uitbreiding van de EU en NAVO bekritiseerde en die consistent tegen de toetreding van Oekraïne tot deze organisaties was. De man die terecht wees op de risico's van de bemoeienissen van het Westen in het Oost-Europese conflict. En nu dit?
Het lijkt erop dat Wilders een draai van 180 graden heeft gemaakt. Is dit een strategische zet of een oprechte verandering van hart? Voor een man die altijd de trom roerde over nationale soevereiniteit en het beschermen van onze Nederlandse identiteit, zijn deze plotselinge uitspraken over steun aan Oekraïne en Israël meer dan opmerkelijk.
Zijn deze tweets een poging om zichzelf opnieuw uit te vinden op het internationale politieke toneel? Een poging om zich acceptabel te maken als mogelijke toekomstige premier? Of is het simpelweg een moment van politieke verwarring? Wat het ook is, Wilders' nieuwe houding roept vragen op over zijn principes. Waar staat hij nu echt voor? Voor Néderland of voor de Amerikaanse hegemonie en Israël?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we voor Nederland. Nederland Eerst. Nu en altijd. Niet Oekraïne eerst. Niet Israël eerst. Niet Amerika eerst. Niet NAVO eerst. Néderlanders eerst. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer via BackMe aan DDS en versterk ons pro-Nederlandse geluid!
De tijd zal leren wat deze opmerkelijke wending in de politiek van Wilders betekent. Eén ding is echter zeker: de Geert Wilders die we dachten te kennen, lijkt veranderd. Van "Nederland eerst" naar een onverwachte globalistische omarming.
Kom op Geert, dit is niet waarom horden Nederlanders op je gestemd hebben. Dat je spelletjes moet spelen, soit, dat weten we allemaal. Maar vergeet niet dat je gewonnen hebt om Nederland en Nederlanders voorop te stellen. Altijd. Ons geld moet gaan naar goede zorg, naar goed onderwijs, naar woningen, naar betaalbare boodschappen - niet naar hobbyoorlogen van de Amerikaanse en Israëlische wapenindustrieën.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten