20220125 Tweede Kamer Vera Bergkamp en Pieter Omtzigt

STA IN DE WEG Pieter Omtzigt bemoeilijkt rechts kabinet: hij wil het NIET

Politiekfeb 06, 9:00
De gesprekken tussen PVV, BBB, NSC en VVD gaan niet zoals gewenst. De reden is bekend. Pieter Omtzigt loopt de boel te vertragen. Hij "twijfelt" namelijk weer eens, dit keer over de totstandkoming van een rechts kabinet. Meneer wil liever door het midden gaan, wat helemaal niet mogelijk is gezien de winst van de PVV. Het enige dat overblijft is over links met premier Frans Timmermans. Wil hij dat dan wel?!
Bij DDS begrijpen we al een tijdlang dat als het niet lukt, dit vrijwel zeker door Omtzigt komt. De man is feitelijk gewoon links van het midden - en dat geldt al helemaal voor de rest van zijn fractie, die voor een groot deel uit oud-CDA'ers bestaat. Die CDA'ers zijn absoluut niet vertrokken omdat ze hun partij te links vonden. Sterker nog, die NSC-Kamerleden waren in hun tijd als CDA'er vaak uitgesproken tegenstander van de 2010-2012 coalitie van het CDA met de VVD én de PVV.
Afijn, De Telegraaf bericht nu ook heel duidelijk dat Omtzigt dwarsligt. Zo plaatste Geert Wilders een post op X (voorheen Twitter) waarin hij zegt: "De kiezer heeft gesproken. En wil een ander beleid. Ik vind dat de inzet van de partijen die nu onderhandelen dan ook echt moet zijn om er samen uit te komen. Dat moet ook echt gaan lukken. Omdat dat het beste is voor Nederland!"
Zowel Dilan Yesilgöz als Caroline van der Plas lieten weten het daarmee eens te zijn. De VVD-leider reageerde met een duimpje én "sluit ik me helemaal bij aan." Van der Plas was ook helder: "Zo staat BBB er ook in."

Zo staat BBB er ook in! 👇

Geert Wilders
Geert Wilders
@geertwilderspvv

De kiezer heeft gesproken. En wil een ander beleid. Ik vind dat de inzet van de partijen die nu onderhandelen dan ook echt moet zijn om er samen uit te komen. Dat moet ook echt gaan lukken. Omdat dat het beste is voor Nederland!

4.0K
Reply
Maar raad eens wie helemaal niet reageerde? Zowel niet op X als tegen journalisten? Juist, meneer Omtzigt.
De invloedrijke Twitteraar Haagse Insider legt daarop uit dat NSC het klassieke "CDA-probleem" heeft, wat niet zo gek is aangezien NSC natuurlijk gewoon CDA 2.0 is. "Het kader is aanzienlijk linkser dan de eigen kiezer."
"Pieter Omtzigt [is] zelf niet zo links, maar in 't bestuur - en Kilian Wawoe die kandidaten selectie deed - zitten [een] aantal opvallend mensen." Oh, en daar komt nog eens bij dat de partijvoorzitter "ex-GroenLinks" is.
Je ziet heel duidelijk dat Pieter Omtzigt een kartelpoliticus pur sang is. Hij is niet uit het CDA gestapt (of eigenlijk geduwd) omdat hij een andere ideologie heeft. Nee. Hij beëindigde zijn lidmaatschap aldaar en begon voor zichzelf om puur persoonlijke redenen.
Geloof je mij niet? Bedenk dan dat hij niet uit het CDA stapte toen allerlei dingen bekend werden over de toeslagenaffaire of andere schandalen. Hij bekritiseerde met name Mark Rutte, maar dat is een VVD'er. Soms was hij ook kritisch op mede-CDA'ers, maar nooit zette het hem aan om die partij te verlaten.
Nee. Hij stapte pas op toen een document naar buiten lekte waarop stond dat de onderhandelende partijen - het CDA incluis - een "functie elders" voor hem wilden zoeken omdat ze er klaar mee waren dat hij soms kritische vragen stelde. Let wel, dat deed hij goed. Hij stelde inderdaad belangrijke vragen. En ja, hij speelde een sleutelrol in het openbaren van de toeslagenaffaire.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Ook van Pieter Omtzigt. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben om DDS in de lucht te houden. Want alleen met jouw steun kunnen we het kartel bestrijden, elke dag weer. Doneer daarom vandaag nog aan DDS en help ons de kartelianen elke dag aan te pakken.
Maar niets van dat al was reden voor hem om eruit te stappen. Het ging hem er puur en alleen om dat hij publiekelijk vernederd werd door die foto van D66-minister Ollongren met een fopdocument. Toen was de wereld hem te klein en was het 'bye bye, see you later.'
Het is jammer, maar het is niet anders. Omtzigt is een karteliaan in hart en nieren - en nog links ook. Als er één ding is dat linkse kartelianen niet willen dan is het een coalitie vormen met de PVV. Daarom laat Omtzigt de boel klappen, daarom komt er nooit een kabinet als met name FVD niet groot wordt en samen met PVV en BBB zaken kan doen zodat ze niet langer afhankelijk zijn van NSC.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten