shutterstock 2365956243

Ongelooflijk! Klacht tegen Red Bull baas Christian Horner gaat over "zijn agressieve managementstijl"

Formule 1feb 06, 8:01
Gisteren werd bekend dat Red Bull een onderzoek is gestart naar de handel en wandel van Christian Horner, de teambaas van Red Bull's Formule 1 team en dus de baas van Max Verstappen. Het leek erop dat hij zich mogelijk vergrepen had aan een vrouwelijk teamlid, dat werd tenminste geïmpliceerd. Nu blijkt dat het daar niet over gaat, maar over "zijn agressieve managementstijl." Blijkbaar kon een vrouw daar niet mee omgaan en heeft ze een klacht tegen hem ingediend.
De Formule 1-wereld is hard. Heel hard. Het gaat om bakken met geld, de camera's zijn altijd op je gericht. De belangen zijn enorm. En dus zie je veel dat teamleiders en anderen nogal... hard zijn. Ze worden gedreven door testosteron. Je moet ook hard en fel zijn in die wereld. Ben je dat niet, dan loopt iedereen over je heen. 
Red Bull doet onderzoek naar Horner. In Oostenrijk zou die zich misdragen hebben. Er verschenen zelfs artikelen en X-posts waarin werd beweerd dat hij naaktfoto's gestuurd zou hebben naar een vrouwelijke werknemer. Een beetje dom, niet alleen vanuit professioneel opzicht, maar ook omdat de man getrouwd is met Geri Halliwell. Ginger Spice. Van de Spice Girls.
De hele wereld viel over hem heen. Maar nu worden die beschuldigingen opeens bijgesteld. Want, berichten media nu, het gaat feitelijk om klachten over "zijn agressieve managementstijl." I kid you not. Blijkbaar is er een vrouwelijk teamlid dat niet kan omgaan met zijn manier van doen. En dus heeft een klacht tegen hem ingediend en kan ze zijn carriere mogelijk verwoesten - en daarmee Red Bull ernstig verzwakken.
Berichtgeving van De Telegraaf gisteren gaf iedereen de impressie dat het om seksueel wangedrag ging. Nu blijkt dat dit waarschijnlijk niet klopt. Dat betekent dat de manier waarop die krant hierover bericht heeft ronduit wanstaltig is. Voor de zoveelste keer in de afgelopen jaren is MeToo gebruikt in een poging om meer lezers te trekken en een succesvolle man te slopen.
Als het echt om "zijn agressieve managementstijl" gaat moet Red Bull zich kapotschamen dat het deze zaak "onderzoekt." En die knettergekke sneeuwvlokjes die denken voor een F1 team te kunnen werken moeten maar lekker op zoek naar ander werk. Ga thuis lekker koken ofzo. Dat past je beter als je niet kunt omgaan met een harde teambaas die onder enorme druk staat.
Ik ben wel een beetje klaar met die Gen Z en Millennials die met niets kunnen omgaan en bij het minste of geringste gaan "klagen." Flikker toch op. Het leven is geen Disneyfilm. Mama en papa hebben je vertroeteld, maar in de echte wereld gaat het er veel harder aan toe. En dan mag je je nog in je handjes knijpen ook, want tot een jaar of 50 geleden was het leven nog significant harder. Als je dan in tranen uitbarstte werd je eruit gebonjourd.
Als mevrouw het sneeuwvlokje niet kan omgaan met druk en met een teambaas die erg fel kan zijn moet ze lekker thuis voor de kinderen zorgen. Dat past haar beter dan het succes van een mooi Formule 1-team ondermijnen omdat ze niet kan omgaan met druk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten